Костадинов: Настояваме за имунитета на главния прокурор незабавно

0
190

Правомощията на Прокуратурата трябва да бъдат премахнати, а институцията да премине изцяло към Министерството на правосъдието по примера на САЩ. Това заяви в ефира  по NOVA лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му към момента Прокуратурата прилича на орган, „ръководен от престъпна групировка“.

„Искаме имунитета на главния прокурор, а това може да стане със законодателни промени в съдебната власт. „Възраждане“ внесе такъв законопроект в предишното народно събрание, той обаче нито беше разгледан, нито стигна до правна комисия. Постът на главния прокурор е компрометиран. Ако продължаваме така, рискуваме да продължи повдигането на обвинения на определени хора, поради политически причини и неповдигането на такива на други хора, поради същите тези причини“, обясни той.

Костадинов обясни, че разговори с „Продължаваме Промяната“ все още не са водени. Той припомни, че „Възраждане“ настоява за отпадане на наложените здравни мерки.

„Ние не поставяме условия, поставяме политики, които искаме да обсъдим с всички политически партии. Настояваме страната ни да взима решенията самостоятелно, без натиск отвън. До момента нищо не е сложено на масата на преговорите, но с колегите от ПП имаме идеологически различния. Тъжно е, когато хора, номинирани отвън, като Кирил Петков, се изказват по темата за Македония например“, добави още лидерът.

Костадин Костадинов беше категоричен, че влизането на Северна Македония в ЕС при тези условия, означава и признаване на македонския език за официален- нещо, с което от „Възраждане“ са категорично несъгласни.
„Нямаме време за губене. Разговорът с РСМ върви още от 2017 година. Ние сме държави с еднакъв народ, а сме разделени в продължение на години. Трябва да оказва натиск нещата по темата да се случват в наша полза, а към момента срещаме единствено противопоставяне“, обясни още лидерът на „Възраждане“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук