Костадин Паскалев: Корнелия Нинова ще запази председателското си място

0
191

Ако не се смени моделът на управление, оттук нататък това, което предстои за страната, ще е още по-трагично, предвижда членът на НС на БСП

„Кандидатите за избор на председател в БСП трябва да посочат каква България искат – ние сме в най-тежката демографска криза, здравето е стока, която е недостъпна за много български граждани, нашите деца са с ниски показатели на всички тестове, които се осъществяват на световно ниво, икономиката ни е в абсурдна ситуация, а с тази пандемия нещата ще станат катастрофални. Непрекъснато възникват въпроси, свързани с неравенството в обществото- най-вече с доходите.” Това заяви членът на НС на БСП Костадин Паскалев пред bTV.

Той бе категоричен, че трябва да се води диалог за политики и след това да се стигне до личност.

„Кирил Добрев  е заместник-председател на БСП при председателството на Корнелия Нинова. Когато се провежда една политика – и ти си съпричастен към провеждането й. Според мен Корнелия Нинова ще запази председателското си място”, коментира Паскалев.

Социалистът посочи, че много от проектите, които осъществява държавата, са за усвояване на пари, без да има резултати за обществото.

„Министерският съвет раздаде над половин милиард лева на общините, които харесва – там кметовете и общинските съветници са послушни. Отделно правителството раздаде 1млрд. за ВиК холдинга- някой чул ли е за изграждане на ВиК инфраструктура или ремонти, 2 млрд. даде за самолети. Но когато стане въпрос за изграждане на общински пътища и на улици, тогава правителството няма пари. Кое е по-важното за гражданите на страната?”, коментира Костадин Паскалев.

Той изрази мнение, че ако не се смени моделът на управление, оттук нататък това, което предстои за страната, ще  още по-трагично. Паскалев допълни, че  ако в България отговорността е размита и институциите не спазват законите, то няма държава.

„Всичко онова, което става в околната среда на България и начина, по който се управлява, говори за едно единствено нещо – унищожени държавни системи за управление.  Две институции, подчинени на министерството на околната среда и водите – ръководството на Национален парк „Рила” и  РИОСВ допускат да се строи на територията на Рила. Абсурдно е да няма  дори екологична оценка за този строеж”, завърши Костадин Паскалев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук