КОСТОВ ОТКУПИЛ АРЕСТЪТ НА ЖЕНА СИ! ТЯ УЧАСТВАЛА В КОНТРАБАНДА! ГРЪБНАХА И ОРТАК НА ЕЛЕНА КОСТОВА В ТОЗИ БИЗНЕС!

0
792

По думите на бизнесмена Цветан Павлов съпругата на Иван Костов – Елена Костова е участвала в контрабандна схема. Всичко това се случва през 2001 г.

Това е последната година от мандата на Костов като премиер. Благодарение на тогавашните си позиции в държавата, той успява да прикрие случая и да запази името на жена си чисто, което разбира се имало своя цена. С даването на солидна сума пари Костов откупува ареста на Елена и всичко остава забравено. До тези дни!

Цветан Павлов казва, че по случая е имало разследване преди години, което е било прекратено поради недоказаност на обвинението. Следствието се водело в Пловдив и Бургас, но няма хора влезли в затвора. Затова той очаква след неговите разкрития хората поне да разберат с какво се е занимавала съпругата на Иван Костов.

“Става въпрос за черна борса, която е осъществена под егидата на фондация “Бъдеще за България”, разказа бизнесмена. Само че самата фондация там не присъства, а вместо това е замесен човек, който е бивш партньор на Елена Костова в друга фирма – “Булс”, разказва Павлов и обяснява, че този човек е извършвал цялата сделка, като вероятно е давал отчисления на Костова и фондацията й.

Името му е Зоран Ристич. Той няколко пъти е имал проблеми с прокуратурата и следствието, но винаги се измъквал чист, казва още Павлов, позовавайки се на разказите на свой приятел, който е пряк участник в схемата и е контактувал със Зоран Ристич. Запознал се с него в офиса на холдинг “Сигурност”.

По думите на Павлов става дума за контрабанда на бензин, която е извършвана по елементарна схема, като се тегли от “Петрол” – Пловдив и Ихтиман. Назначава се специален шофьор, който влиза в “Петрол”, взима документите от митническото бюро, изкарва ги навън. Зоран Ристич, който вече получил парите, къса пломбите, прибира документите, дава ги на товарителница и самата система заминава на съответната бензиностанция.

Идва и логичният въпрос как е участвала фондацията в схемата? Тя е осигурявала квотата за бензин, от която да се тегли. Точно затова има недоказаност на обвинението, защото самата фондация няма как да тръгне с цистерни да кара бензин за Сърбия, об яснява бизнесменът.

Хора на ДЕЙЛИ ПРЕС от ъндърграунда подозират, че през далечната 2001 година е имало и мистериозна стрелба по сътрудник на Елена Костова в този черен бизнес. Покушението е добре скрито и запазено в тайна, но предстоящо разследване би извадило на показ всички тъмни далавери на някогашните първи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук