Кошмар за Барселона срещу „Реал“(Мадрид). Кралете унизиха като гости блаугранас

0
659

Гостите от Мадрид доминираха от началото до края и записаха една от най-изразителните си победи над каталунците със 102:63 в среща от 8-ия кръг на Евролигата по баскетбол

Александър Везенков игра малко повече от 20 минути за „Барселона“ и завърши с 5 точки, овладя цели 10 борби, направи 3 асистенции и открадна 1 топка, с което записа втори най-висок коефициент от своите.

Баскетболистите на „Реал“ вкараха цели 14 тройки от 28 опита, докато тези на „Барса“ едва 5 от 20 стрелби, което оказа своето голямо влияние за крайния резултат.

Ел Класико се превърна в истински кошмар за каталунците, които подобриха антирекорда на финалните четворки на най-силния европейски баскетболен клубен турнир. През 1991 г. Барселона губи с 67:101 от „Макаби“(Тел Авив), което беше досегашната най-голяма загуба за клуб на полуфинал във Файнъл Фоур.

„Белите“ от испанската столица правеха каквото си искат на игрището и след всяка четвърт трупаха все по-голяма преднина. На полувремето Реал имаше съкрушителната преднина от 54:31.

Третата и четвъртата четвърт не се различаваха и отново Реал бе господар на случващото се. „Кралския“ клуб натрупа още по-солиден аванс след 30-ата минута, като влезе в последната четвърт с аванс от 29 точки.

Барселона напълно спря да се съпротивлява и в последната четвърт не реализира нито една точка през първите 8 минути. В оставащите минути до края „Реал“ включи ръчната спирачка и даде малко въздух на Везенков и съотборниците му, които губеха 3 минути преди почивката с 50 т.

В другото дерби на кръга „Олимпиакос“ успя да измъкне победата срещу големия си съперник „Панатинайкос“ със 79:77 точки с кош 3 секунди преди края.

Герой за „Олимпиакос“ стана Йоргос Принтезис, който първо изравни резултата за 76:76, а малко по-късно донесе успеха на своя тим.

В другите срещи от 8-ия кръг: „Галатасарай“ – „Дарушафака“ 85:81 и ЦСКА (Москва) – „Жалгирис“ 95:86 точки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук