четвъртък, април 18, 2024
Google search engine
дом Власт и държава КРИБ настоява за оставката на Бъчварова, ако не разкрият убийството на Антов

КРИБ настоява за оставката на Бъчварова, ако не разкрият убийството на Антов

0
429

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България настояват за незабавното разкриване и задържане на извършителя на убийството на бизнесмена Александър Антов и в противен случай настояват за оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

В отворено писмо, публикувано на сайта на организацията, се настоява:

– Да бъдат разкрити и задържани извършителите на убийството на  Александър Антов сега и веднага. Ако това не се случи, министърът на вътрешните работи да подаде оставка.

– Обръщаме се към главния прокурор на Република България с очакването виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона. Справедливо, но безмилостно!

– Обръщаме се и към премиера на  Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави.

„Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!”, заявяват от КРИБ в отвореното писмо.

Работодателите напомнят протестите на служителите на МВР срещу подготвяната реформа и това че четирите национално-представителни организации на работодателите излязоха с обща декларация, с която подкрепиха демонстрираното от правителството и ръководството на МВР желание за реформи в сектор сигурност.

Тъй като реформа не е направена, от КРИБ питат „защо да плащаме два пъти”: и за МВР, и за частни охранители.

От Конфедерацията изразяват възмущение, че вече трети ден няма развитие по разследването, както и няма арестуван по случая и отправят закана, че този път няма да оставят нещата да потънат в забвение.

Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите.

От КРИБ заявяват, че няма да се примирят и конфедерацията на работодателите ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им./ news

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук