Крум Зарков: Протестът е естественият край на проваленото управление на ГЕРБ

0
355

„Показността, която бе демонстрирана вчера прокарва съмненията, че се цели друго, а не правосъдие – цели се дискредитация на държавния глава, а оттам и на Конституцията“, каза още зам.-председателят на БСП

„Това, което се случва, е естествен край на едно провалено управление и е нужна незабавна промяна. Всичко има някакви граници и вчера се видя, че те са достигнати.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков по Нова телевизия.

„Поведението и действията на прокуратурата следват точно определена хронология – излизат смс-и срещу правителството – срещу министъра на финансите или премиера Борисов, прокуратурата вади други смс-и като не се интересува от първите, излиза запис, прокуратурата вика свидетели от президентството, излиза друг скандал и безпрецедентно се нахлува в президентството с полицейски коли“, подчерта Зарков. Социалистът бе категоричен, че ако има подозрение за извършено престъпление нищо не пречи на прокуратурата да ги разследва, но тази показност е безпрецедентен акт, който освен от протестиращите, е бил осъден и от всички авторитетни юристи в България.

„Показността, която бе демонстрирана вчера прокарва съмненията, че се цели друго, а не правосъдие – цели се дискредитация на държавния глава, а оттам и на Конституцията. За това бе вчера протеста – за защита на президента, но и на демокрацията.“, каза Крум Зарков.

Народният представител заяви, че прокуратурата се опитва да играе ролята на отдел, който защитава премиера Борисов. Прокуратурата трябва да бъде активна, нека да бъде активна и нека търси обществено доверие, но ще го получи, когато обявява обвинителните актове, които получи в съда и когато вкара в затвора висши длъжностни лица за корупция. В единия случай е преследване на законността, в другия случай е политическа игра с цел дискредитация на опозиционни лидери или на президента“, завърши Крум Зарков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук