Кукли с увреждания излязоха на пазара

0
662

Британският производител на играчки Makies пусна нова серия кукли с увреждания. Те са вдъхновени от кампанията Toy Like Me (играчка като мен), която се проведе в социалните медии и която окуражи родители с деца с различни увреждания да променят играчките им така, че да изглеждат като истински хора. Резултатите бяха публикувани онлайн.

Хора от цял свят споделиха снимките на своите домашни и реалистични кукли и кампанията Toy Like Me става вирусна за отрицателно време, пише Мениджър. Така щафетата бе предадена на производителите на детски играчки. Трябваше да се намери компания, която да е достатъчно смела, че да създаде официална серия от естествено изглеждащи кукли за деца с различни увреждания.кукли1

Снимките на родителите демонстрираха креативността и стремежа на родителите да направят играчки, в които децата им наистина да могат да се припознаят.

На фона на успеха на Toy Like Me, компанията Makies реши да пусне нова серия кукли със същото име.

Компанията използва 3D принтери, за да създаде елементи като слухови апаратчета, приспособления за ходене и лицеви белези.

Makies създаде момиче в инвалиден стол, както и кукли, които могат да бъдат модифицирани. Това означава, че родителите ще могат да ги променят така, че да паснат на специалните характеристики на тяхното дете.

кукли2Родителите ще имат възможност да си поръчват допълнително аксесоари като слухови апаратчета, слушалки и кучета-водачи.

Компанията се надява, че една по-положителна репрезентацията на децата чрез играчките им ще промени отношението на обществото към този тип хора. Същевременно, децата с увреждания пък ще престанат да се опитват да следват невъзможните и неестествени стандарти за красота, с които всички сме свикнали./BNews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук