Кулминацията на парламентарните циркове! Преди минути Корнелия Нинова хвърли бомбата, дръжте се! В България ще има

0
1343

Пленум на Националния съвет на БСП търси варианти за промени в Конституцията и предстоящия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

На влизане в сградата на „Позитано“ 20 Георги Гергов заяви, че промени в Конституцията не трябва да бъдат правени, предаде БНР.
„На ГЕРБ нищо няма да подкрепим, но дето викат хората: „Късно е мило за китка“. Ние каквото направихме – направихме.

Ние загубихме изборите и трябва да направим ясна равносметка и аз се надявам, че това се случи днеска, на този пленум, по отношение на организационните въпроси къде бъркаме и какво правим и какво трябва да направим“, каза Гергов.
Депутатът от БСП Стефан Данаилов е на противоположното мнение, като заяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подкрепи промени в Конституцията:
„Аз съм „за“. Мене ако ме питате, аз съм „за“ и съм убеден в едно нещо, макар че ми е интересна дискусията как сега ще продължи, какви са плюсовете и минусите, но съм сигурен в едно: Корнелия Нинова трябва да подкрепи задължително, защото акцията е срещу нея. Не го ли усещате?“
Условието на лидера на БСП Корнелия Нинова обаче е не просто да се регистрират, а да се разследват сделките при това не само продажбата, но и отдаването на концесии, а също масовото раздържавяване и дейността на фондовете, които са ги осъществили.
За да стане това работещо, БСП ще иска становище от Законодателния съвет към Народното събрание как да променят законодателството така, че това да стане факт.
Нинова настоява и за поправка в правилника на парламента, с която главният прокурор да информира в Правна комисия депутатите на три месеца затова колко проверки са направени през годините на приватизацията, колко са прекратени, колко са прекратени по давност и от какво има нужда Прокуратурата сега.
На пленума ще бъде дискутирано и дали социалистите са достатъчно мобилизирани да спечелят евентуални предсрочни избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук