Кунева със странна совалка в парламента преди срещите с депутатите

0
594

Странен маньовър предприе номинираната за образователен министър Меглена Кунева в парламента 2 часа преди предварително уговорените й срещи с отделните парламентарни групи. Тя дойде в сградата на Народното събрание и се затвори в кабинета на шефа на парламента Цецка Цачева заедно с председателите на парламентарните групи, видя БЛИЦ.След срещата вицепремиерката излезе безмълвна, придружена от колегата си от РБ Найден Зеленогорски, и напусна парламента.Красимир Каракачанов при Цачева просто са уточнявали как и кога ще се гласува номинацията й утре в пленарна зала, макар това да звучи доста неубедително.

А представителите на Патриотичния фронт заявиха, че настояват да я изслушат в групата си. Според

Според първоначалната информация Кунева трябва да дойде в Народното събрание за среща с различните парламентарни групи, които ще започнат в 16.00 часа. В началото бе съобщено, че ще я води премиерът Бойко Борисов, но впоследствие стана ясно, че той пътува и това ще направи вицепремиерът Томислав Дончев. В момента обаче и това не е ясно.

Кунева ще се срещна с ПФ в 17.00 часа. Преди това в 16.00 часа ще бъде при депутатите от БДЦ.

Междувременно Атанас Мерджанов от БСП и Алиосман Имамов от ДПС потвърдиха позициите на партиите си в кулоарите на парламента, че няма да гласуват за Кунева.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук