КУРВЕНСКА РАБОТА ПО БЪЛГАРСКИ! НДК грейна в подкрепа на София Прайд

1
33427

Българските институции не пречат на „София Прайд“, но и не заявяват публична подкрепа за правата на различните у нас. Мълчанието наруши една-единствена държавна структура – Националният дворец на културата. В петък вечерта фасадата на НДК грейна в цветовете на дъгата – знака на прайда. 

„Искрено благодарим на целия екип на Националния дворец на културата за подкрепата. Символичният жест е още един начин да повишим видимостта за ЛГБТИ общността в столицата и знак за приемственост. Надяваме се, че по-често ще ставаме свидетели на подобни жестове от страна на институциите у нас, които ще припознаят съществуването на нехетеросексуални граждани не само покрай прайда“, заяви Радослав Стоянов от организационния комитет на „София Прайд“.

Със заявеното съпричастие София се нарежда до редица световни градове, демонстрирали подкрепа за местните ЛГБТИ общности – Вашингтон, Ню Йорк, Сан Франциско, Тел Авив, Берлин, Брюксел, Дъблин, Лондон и много други.

Дворецът на културата не за пръв път е осветен в цветовете на толерантността. Това се случи и през 2015 г., когато конгресният център бе домакин на изложба на Темелко Темелков с фотографии на влюбени хора от един и същи пол.

„София Прайд“ ще се проведе на 10 юни, събота. Шествието ще започне в 18 часа от Паметника на съветската армия. Под лозунга „Да прогоним предразсъдъците“ в парада ще се включат кукери, за да прогонят „злия дух на хомофобията“.

1 коментар

  1. „КУРВЕНСКА РАБОТА“

    Ебати медията и писалия статията трябва да сте, след като ползвате такива думи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук