Куче-герой загина в пожар, за да спаси бебе

0
1238

Кучетата често са наричани „най-добрият приятел на човека“ и това не е случайно. Предното доказателство за трогателната им привързаност към нас хората дойде от САЩ.

В Балтимор четириног домашен любимец се превърна в герой, след като загина, спасявайки от 8-месечно момиченце при пожар в дома им.

6-годишният Поло бил част от семейството на младата майка Ерика Поремски. Миналата седмица в дома избухнал пожар. По това време жената била на двора, а кучето и 8-месечната й дъщеричка Вивиан били вътре. Майката се опитала да влезе, но видяла, че пламъците бързо се разпространяват.

„Опитах се да вляза. Тя беше на горния етаж, а димът бе толкова гъст, че не бе невъзможно да се добера“, разказа жената пред телевизия Си Би Ес. Майката неколкократно се мъчила да се добере до детето си. Получила изгаряния по лицето и ръцете си при опитите да проникне в къщата. Междувременно съседи, видели горящата къща, подали сигнал до пожарната и Спешна помощ.

Пристигналите на мястото огнеборци успели да овладеят пожара и да се качат на втория етаж в къщата. Те видели, че Поло е закрил с тялото си Вивиан, която макар и с обгаряния е останала жива. Детето било откарано в болница за лечение.

Ерика разказва, че Поло бил много привързан към своята стопанка и детето и ги следвал навсякъде./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук