Кърджалийка заряза децата си на автомивка във Виена

0
575

Майката решила така да си отмъсти на бащата, че не плаща издръжка

Кърджалийка изостави децата си на автомивка във Виена, за да „отмъсти” на бащата, който спрял да ги издържа. Случаят потресе властите в австрийската столицата, които били принудени да настанят малолетните в специализирано учреждение, а по-късно да ги изпратят в България, където попаднали в Дома за медико-социални грижи в Кърджали, разкриха запознати със случая, цитирани от 24rodopi.com.

Майката М.Ю. бе наказана с глоба в размер на 1000 лева от съда в Кърджали, а заради чистото й съдебно минало кърджалийката се размина с предвиденото максимално наказание от Закона за подобно провинение, а именно – до 3 години затвор.

Историята на М.Ю. започва след като заживяла съвместно със С.Р. в Кърджали. Няколко години по-късно им се родили две деца. В актовете за раждане обаче бил посочен неизвестен баща. С.Р. заминал да работи във Виена. Година по-късно след като се установил, той извикал при себе си М.Ю. и децата.

Мъжът работил на автомивка. Месеци по-късно обаче отношенията им се влошили, а С.Р. заживял с друга жена. Междувременно бил уволнен от работа. Доскорошната му изгора пък се преместила в квартирата на родителите си, които също били във Виена.

Изнервена от спрените финансови средства от страна на бащата, М.Ю. решила да го накара да понесе отговорност и без да знае, че е уволнен, закарала децата на 3 и 4 годинки в автомивката. Там майката ги зарязала, като в найлонова торбичка оставила единствено документите им. Собственикът видял малолетните деца да се движат по пътното платно между автомобилите и сигнализирал полицията.

Грижа за малките поела държавата, а майката била издирена от властите. Случаят пък бил прехвърлен на българските законодателни органи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук