Кърпят спешно кратери по пътя за Гърция

0
627

Отсечката не е ремонтирана повече от 15 години

Част от първокласния път Е-79 преди Благоевград откъм Кресна ще бъде изкърпван спешно в събота и неделя, съобщиха за Агенция Монитор от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

„Още в почивните дни дупките ще бъдат асфалтирани”, увери шефът на ведомството инж. Лазар Лазаров. Според него те не са големи и ремонтът ще стане бързо. „Площта им е не по повече от четвърт квадрат. Даже едната е с ширина около една педя. Те не са опасни за движението и не са много”, уточни той. Лазаров обясни, че въпросните повреди по пътя са на шосето откъм Кресна на около 300 м преди четирилентовия обход на Благоевград.

„Този участък от пътя не е ремонтиран повече от 15 години. По него има доста пукнатини. В тях влиза вода, която през нощта замръзва и разрушава настилката. Като минат по нея тежки автомобили те откъртват парчетата и се образуват дупките. Преди и след този участък има стари кръпки по платното”, обясни още той.

Очевидци твърдят, че отворилите се след валежите и студовете дупки определено затрудняват движението по шосето от Благоевград за Солун. От пътното управление в областния център на Пиринска Македония уверяват, че докато траят ремонтните работи, ще бъдат поставени необходимите знаци и сигнализация. Пътищари обясниха, че за бързото изкърпване на дупките ще се използва студена асфалтова смес. Това се прави заради спешността на ремонта и ниските температури. От началото на пролетта от пътната агенция планират да се направи цялостно преасфалтиране на този пътен участък.

Зимата е в началото си и може да се очаква още неремонтирани с години шосета да се повредят в следващите месеци до лятото, прогнозират пътни експерти./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук