Ламата в пазарджишкия зоопарк роди бебе

0
468

Ламата в зоопарка на Острова в Пазарджик е родила бебе навръх Деня на бащата-26 декември, съобщиха от персонала на зоокъта.

Три часа след раждането новороденото е било „на крака“ и е посрещало посетителите в слънчевите дни, дошли да се поразходят в парка до река Марица. Според ветеринарните специалисти родилката също се чувствала добре и вече кърмила бебето. Най-заинтригувани от новия обитател на Острова са малчуганите, които се спират пред жилището на ламата и й подават да хрупка солети или чипс.

Зоопаркът в Пазарджик бе открит през 2009 г. с разрешение на Министерство на околната среда и водите и тогава местната община вложи над 220 хиляди лева за изграждането му, а за отглеждането на животните помагат и бизнесмени. Тук могат да се видят сърни, елени, муфлони, лопатари, камерунски кози, сръднаци и всякакви пернати-мъжка зеленоглава патица, две нутрии – мъжка и женска, мъжки златен фазан, женски паун, но безспорно атракцията на зоокъта на Острова са тигърът Саша и неговата любима Найша, която бе докарана край Марица от Варна.

Двамата обитават имение от 1 дка, а усурийският звяр е обект на интерес и любопитство от посетителите в зоокъта. Деца и възрастни се спират специално пред къщата на Саша, а в съседство е годеницата му. Двата тигъра са оградени с електронен пастир, което ограничава достъпа им до външната оградна мрежа./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук