Ламбовски лъже за къщите в Гърция!

0
95

Скандалният бивш депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, който наскоро забърка поредната лъжлива каша, като заяви, че е продал две къщи в Гърция на премиера Бойко Борисов и на бившия изпълнителен директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев, отново се оказа, че мами.

Нека припомним, че преди две седмици, докато лидерът на „Да, България“ Христо Иванов протестираше около палатковия лагер на Орлов мост и излъчваше на живо в социалните мрежи, към него се приближи негов съратник и поиска да се фотографира с него.

„Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави“, започва разговорът мъжът, разпознат от мнозина като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски.

„Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“, напира да му каже Ламбовки, но Иванов го прекъсва с думите „Чакай сега, че правим лайф“. Събеседникът му отново настоява да му съобщи новината. „Само да ти кажа, обадил се на Маджо…“.

Веднага след този случай в държавата избухна скандал, като няколко дни по-късно източници от bTV разкриха, че преди време Димитър Ламбовски се е канил да разкрие пред телевизията скандален случай, според който бившият депутат от НДСВ е продал два имота на полуостров Халкидики в Гърция на премиера Бойко Борисов и на бившия шеф на ББР Християн Мавродиев.

Медията ни научи, че Димитър Ламбовски действително е имал къщи в Гърция на остров Халкидики, но те са били продадени още преди 2 години през 2018г. Освен това, те не са били продадени нито на Борисов, нито на Мавродиев, а първата на руснак, втората пък на неговата собствена майка. И за да бъдем още по-конкретни първата къща е била продадена на „Вардеско Холдинкс“, което е офшорна фирма регистрирана в Кипър, и е собственост на руски гражданин.

Втората къща пък, е продадена на 11.10.2018г. на майката на Ламбовски Цветанка. Цветанка Ламбовска е родена през 1937г., като в момента е на 83 години и е интересно как тя ще обясни откъде има 500 000 хил.лв. за покупката на баровски имот на първия ръкав на полуостров Халкидики.

Сигурен ли е Ламбовски, че в тази къща си клати краката Бойко, а не неговата майка.

Още по-любопитно е, че пълномощник по продажбата на майката на Димитър Ламбовски е небезизвестния Йоанис Панопулос, който е бивш политически емигрант в България. Същия е известен, че се занимава с посредничество на имотни сделки на един куп бивши български мутри.

Важно е още да се знае, че и към момента, двете къщи продадени от Димитър Ламбовски са с действащи ипотеки към „Алфа Банк“ Гърция.

Nbox.bg се интересува би ли могло лицето Димитър Ламбовски да обясни изложените по-горе факти и да защити безмислените си твърдения, тъй като за тях, той подлежи на съдебна отговорност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук