Легендарен български дипломат разкри КОЙ УБИ ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА!

0
1919

Чакахме Людмила да излезе от самолета за посещението си в Мексико, който кацна на летището, но вместо нея се появи охранителят Димитър Мурджев. Той каза, че тя не е добре. Това разказа тогавашният ни дипломатически представител в Мексико Богомил Герасимов, предава Блиц.

„Тя не можа да слезе сама по стълбичката на самолета, влачеше си краката, подкрепяха я двама от телохранителите й. Но нито един кадър от това не се появи след смъртта й”, разказа дипломатът.  Според него, Людмила не е напуснала стаята си в хотела в Мексико сити до краья на посещението й, до нея не е бил допускан никакъв лекар.

Герасимов каза, че е информирал Тодор Живков за състоянието на дъщеря му лично по телефона. „Живков поиска да говори с Мурджев и охранителят предложи да изпратят самолет с български медицински екип и съпруга й Иван Славков”, допълни той. Дипломатът успял да влезе в стаята на Людмила и я заварил гола, покрита само с чаршаф и в нещо като транс.

Само два дни след това, дъщерята на Тодор Живков се появила облечена в традиционния си бял костюм и с тюрбан на главата и без следи от проблемите, които е имала. „Людмила настояваше да отиде в Пуебла, където откри улица с името на българската столица и тя ми поръча да напиша всичко, което съм видял в Мексико”, спомни си Герасимов.

Според него, всички действия срещу дъщерята на Живков са организирани от Съветския съюз, където не са искали да се шуми около празнуването на 1300 години от основаването на България, което нарежда държавата ни сред най-старите в Европа и доста по-ранна от руската.

„Затвориха устата на Людмила, тя не беше свободна, беше под домашен арест в Боровец, след като се върна. Това ставаше със съгласието на баща й, макар че всичко се вършеше от Държавна сигурност”, смята дипломатът.

Според него, тя не се е страхувала от смъртта  и дори заявила, че сама ще я потърси, когато види, че не може повече нищо да направи.

Източник: bradva.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук