Лидерът на АТАКА: Изборите се броят от фирма с неизвестни акционери

0
725

Кой осъществява контрол върху „Информационно обслужване” АД, пита Сидеров

Едно акционерно дружество брои резултатите от изборите. ЦИК е институцията, която легитимира резултатите от Информационно обслужване (ИО). В ЦИК не се занимават с обработка на информация и с пресмятане. От ЦИК само може да се изисква да има повече контрол върху ИО. За съжаление това го няма. Това каза в предаването „Неделник” Волен Сидеров във връзка с резултатите от отминалия евровот.

„Чувал съм през годините от хора, които знаят какво са избори – знаеш ли, че от тези парламентарни избори от АТАКА бяха отрязани не по-малко от 3 или 4 процента. Тоест дори когато сме взимали най-добрия резултат, са били отрязани някакви проценти. Основно това се случва в акционерното дружество”, коментира лидерът на АТАКА.

„ИО” АД е дружество за „производство и търговия в страната и чужбина на информационни продукти и консумативи, научно-изследователска и развойна дейност, лизинг, включително финансов, отдаване под наем на собствено движимо и недвижимо имущество и техника, извършване на обучение и професионална квалификация с цел реализиране на доходи, посредничество при информиране и наемане на работа на български граждани в други страни и на български и чуждестранни граждани в Република България”. Това е написано в Търговския регистър като предмет на дейност на дружеството. „Само търговия с оръжие не са вписали”, пошегува се председателят на ПГ на ОП.

Информационно обслужване  е 99.5% държавно, 0.5 на сто е частното участие, като никой не знае как е разпределено и решено това да е така. То печели всички поръчки за броене на избори, а в съвета на директорите му попада и небезизвестният всичколог Михаил Константинов. „Кой осъществява контрол върху най-важния стълб на демокрацията – вота на народа”, пита Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук