Лили Иванова: Омразата ме калява!

0
147

Само Господ може да каже кой докога ще пее, кой докога какво ще прави. Разбира се, след Него вече идва и моята публика. 

„Само Господ може да каже кой докога ще пее, кой докога какво ще прави. Разбира се, след Него вече идва и моята публика“. С тези думи за пръв Лили Иванова коментира критиките по неин адрес, че е време да слезе от сцената, провокирани след концерта й през септември в Античния театър в Пловдив.

Лили даде 15-минутно интервю на журналиста Георги Любенов за предаването „Денят започва“ по БНТ, което бе излъчено в неделя сутринта. Дни преди грандиозните си концерти, насрочени за 14, 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК, певицата отвори душата си за зрителите на БНТ. Това бе първото телевизионно интервю на Лили от близо три години насам.

На никого не преча, че продължавам с концертите и че продължавам да пея, отсече пред Георги Любенов 82-годишната певица.

Изявата на Лили Иванова в Античния театър на 14 септември предизвика вълна от мнения и се превърна в най-коментираната тема в родния шоубизнес. Емоциите закипяха след твърдения, че спектакълът не просто не е бил на ниво, а примата е пяла фалшиво и голяма част от зрителите са останали разочаровани. Ожесточените дискусии започнаха от статус във фейсбук на журналиста Георги Тошев, който след концерта написа: „Всичко има начало… и…! Да знаеш кога…и как…“ Някои от присъствалите на концерта свидетелстваха, че озвучаването е било изключително лошо. Много от колегите на примата, като Йорданка Христова и Георги Христов, с които водеха тиха война през годините и дори са си позволявали да си разменят нелицеприятни реплики чрез медиите, застанаха на страната на примата.

„Какво е усещането, че всеки мисли, че знае всичко за Лили Иванова?“, попита Георги Любенов. Отговорът дойде с още по-голяма непоколебимост: „Нищо не знаят. Нищо!“

Пред водещия Лили Иванова разкри и отношението си към новите условия в света и причината за дългото сценично мълчание.

„Не съм отсъствала толкова дълго от сцената, не ми беше никак приятно. Светът е много различен. Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези 2 години ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, с моето щастие“, заяви Лили Иванова.

Тя коментира, че публиката ѝ е липсвала, като е успяла за 2 години да отдели житото от плявата. Оценила е своето обкръжение, хората, които познава и с които работи. Игнорирам абсолютно всичко, заяви изпълнителката на „Детелини“.

Имам пъклени планове и пъклени идеи, затова и много трудно заспивам, сподели загадъчно естрадната прима.

„Сутринта като се събудим животът е по-различен и реалността, особено в днешното време, е много различна“, допълни тя и добави, че никой не знае какви времена ще доживеем.

„Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото, това съм го възпитала в себе си. И не правя трагедии, по-добре човек да е подготвен за нещо, да внимава какво ще му донесе утрешният ден, а не да си гради пясъчни кули“, каза Лили.

„Дисциплината за мен е закон“, сподели тя.

„Благодаря на моята публика“, заяви примата и разкри, че е била много развълнувана когато видяла публиката в Античния театър на крака. „За съжаление съм емоционална и понякога това ми пречи“, добави певицата.

По думите на Лили Иванова тя е „на зъби и нокти“ преди предстоящите три концерта в НДК.

„Откакто моето краче стъпи в София аз винаги съм била обкръжена и заливана от обич и омраза. Омразата ме калява. Отнасям се с презрение към тези, които ме критикуват. Кои са тези, които си позволяват да ме упрекват, когато не ме познават. Аз съм коренно различна от техните представи за мен. Не съм най-красивата, не съм най-умната, но имам своите качества“, бе категорична Лили Иванова.

Пламен Господинов

skafeto.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук