Лили и Райна Кабаиванска – най-богатите родни звезди

1
1686

Оперната прима къта 30 милиона, естрадната – двойно по-бедна

Казват, че богатите също плачат, но и така да е, поне е сигурно, че не е заради липса на лукс и внимание. Защото с пари може да се купи почти всичко, а с много пари – дори и всичко. Когато говорим за милиони в банковите сметки, едва ли има нещо невъзможно, и го доказват няколко български величия, които живеят като крале и кралици благодарение на препълнените си банкови сметки.

В челната класация на най-богатите родни звезди са предимно певци и певици, което напълно оборва максимата, че музикант къща не храни. Точно обратното – милионерите Лили Иванова, Райна Кабаиванска, дует „Ритон” и Васил Найденов доказват, че храни не само къща, ами и царски палат, в каквито живеят те.

Сопрано номер 1 в България Райна Кабаиванска наистина не си знае парите. 77-годишната изпълнителка ни е прославила в цял свят и заслужено е една от най-богатите певици у нас. Официално състоянието й наброява 30 милиона евро – повече от това на Бербатов! Тя не живее постоянно в България, но въпреки това има приказен мезонет в София, както и огромен палат в Еленския Балкан. В Италия пък се е приютила в звездна резиденция, достойна за световна прима.

Ако съдим по официалната статистика, Лили Иванова е по-бедна от Райна Кабаиванска, но предвид многобройните имоти, които притежава, а и някои скрити доходи, които къта в чужди банки и за които разкри НАП преди време, е възможно да има доста повече от официалните 12 млн. лв. Достойно за уважение и възхищение е също, че примата не спира да трупа милиони в банковата си сметка и въпреки че наближава 80-те, работи като начинаеща певица, не спира да пее и да изнася концерти, турнета и частни партита и всяка година прибавя поне по още един милион към банковата си сметка.

Милионерка отдавна е и Богдана Карадочева, за която малцина знаят, че живее като кралица, макар отдавна да се е оттеглила от сцената. Оказва се, че една естрадна изпълнителка като Богдана Карадочева изкарва много повече от един Азис, например, дори и с минимален брой изяви. И като се има предвид, че през последните години славата на Богдана позалезе, е странно откъде са всичките й 6 милиона лева. Декларирано богатство при това.

Говори се обаче, че не всичко идва от пеене – Карадочева е спестявала усилено в годините на звездната си слава и е инвестирала всичко в имоти, от които сега взима наеми. Немалко наследство – около 2 млн. лв., тя е получила от реституция и сега живее охолно като рентиерка.

Милионер отдавна е и Васил Найденов, който обаче е по-скромен богаташ от колежката си Карадочева – има око 5 млн. лв., след като преди няколко години изгоря с цели 2 млн. лв., сложени на влог във фалиралата КТБ.

Въпреки това Кеца бил спокоен за старините си и дори вече решил на кого ще завещае парите си. Най-голямата част от сумата от 5 млн. лв. щяла да е за децата на природената му сестра по бащина линия, с която Найденов се разбирал най-добре. Нейните наследници били будни и умни хлапета, които учели в чужбина, и певецът бил спокоен, че няма да профукат напразно парите му.

Голяма сума оставала и за най-близкия му човек, приятел и импресарио – Ивайло Манолов. Двамата са заедно в живота и на сцената повече от 30 години и са споделяли и радостни и много тъжни моменти, а както сами признават, нямат и тайни един от друг. Ивайло обаче също като Кеца няма деца и остава под въпрос как той, от своя страна, ще завещае получените от певеца милиони и имоти.

Не е изненада, че ромският славей Азис се нарежда сред Топ 5 на импровизираната ни класация за най-богати изпълнители. Той инвестира повече от добре парите, които изкарва от музика. Само в първите години на звездната си кариера Васил е натрупал близо 2 млн. лв., които сега влага в печеливши проекти. Достатъчно е само да кажем, че Азис е ортак на Бил Гейтс. Още преди години си купил акции от „Майкрософт”, с които да се подсигури за „черни дни”. И всяка година официално плаща данъци за доходи от над 1 млн. лв. Така колегите му изчисляват, че до момента той е натрупал поне 4 милиона в банкови сметки и още толкова – в имоти.

Колежката му Ивана също е сред най-богатите родни певци. Изпълнителката на „Ах, тези пари” определено не бива да се притеснява за старините си. Певицата на народа инвестира в много недвижими имоти. Богатството й се изчислява на 3 милиона лева, които е заделяла по време на близо 20-годишната си фолккариера. Певицата успяла да натрупа състоянието, тъй като, за разлика от колежките си, не пръскала излишни пари за луксозни дрехи и бижута и всичко заделяла за бъдещето на щерка си Теодора.

Ани Салич и Любо Нейков – милионери от телевизия

Въпреки че родният шоубизнес далеч не е на нивото на световния, за нашите мащаби тв звездите имат доста висок стандарт, а някои са вече и милионери или най-малкото – супербогаташи.

Ани Салич, Ани Цолова, Димитър Рачков, Любо Нейков и Слави Трифонов нямат в банковите си сметки по 3 млрд. долара, колкото Опра Уинфри, но не живеят много по-зле от нея, категорични са телевизионери, запознати с приходите им.

Дори с в пъти по-скромни доходи, много от тях успяха само за няколко години да се сдобият с луксозни къщи в престижни столични квартали, както и с вили по родните и гръцки курорти. И доказаха, че дори и у нас, ако си достатъчно известен, не е трудно да богат.

Безспорно най-добре подплатен финансово от всички лица от екрана е Слави Трифонов, който осребрява дори с политически поръчки изявите на екрана. Според слуховете в гилдията той отдавна е скътал близо 25 млн. лв. в чуждестранни сметки. А с още около 4-5 оперирал в родни трезори, като ги инвестирал в продукции, а после си ги прибирал от Би Ти Ви.

Веднага след него по богатство се нарежда основният му конкурент и на екрана, и в продуцентския бизнес Любо Нейков. Шефът на „Комиците” и „Откраднат живот” според изчисленията на телевизионери имал близо 19 млн. лв. Само за последните три-четири години той е отчел над 13 млн. печалба.

„Любо отдавна вече може да се пенсионира или поне да спре да актьорства. Той обаче е решил да богатее и сам купува имоти. С жена му вече имат куп апартаменти в София, които дават под наем”, обясняват колегите му, според които недвижимата собственост на актьора и жена му била за над 2 млн. лв. Двамата имали вила на гръцкия остров Тасос, къща и два апартамента в София, къща в Банско и студио на Слънчев бряг.

Далеч по-скромно на пръв поглед живее топзвездата Димитър Рачков. В действителност той също изкарвал доста солидни доходи, които инвестирал в имоти и вече имал недвижимости в родния си Бургас, както и голяма къща в затворен комплекс в столицата.

Заедно с тях състоянието на Рачков било малко над 1 млн. лв. Комикът обаче ревниво пазел тайната за тузарския си живот, тъй като не обичал личният му живот да е на показ. Още повече че той имаше доста проблеми с буйния си брат, на когото нямало как да не помага финансово.

Завист в редиците на телевизията будят и другите две топзвезди – Ани Салич и Ани Цолова, които според слуховете се разписват съответно срещу 10 и 7 бона месечно.

Новинарката е доста по-заможна от колежката си, тъй като съпругът й Бранко също прибира шефска заплата и семейството се замогна неимоверно за последните години. Освен че имали солидни спестявания, Ани и мъжът й били сред най-солидните собственици на недвижими имоти и вече имал цели 6, което шашкало колегите й.

Заедно с двете си деца семейство Салич обитават луксозен апартамент за около 250 хил. лева, близо до един от столичните молове. Имат къщи в провинцията, както и същински палат в пернишкото село Рударци. Вилата им в Гърция също е огромна и поне в имоти спокойно можели да се нарекат милионери./retro.bg

 

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук