Лиляна Павлова: Имам какво да дам на европейския парламент

0
886

„Ще разчитам на преференциалната подкрепа за мен, защото вярвам, че имам какво в персонален план да дам от себе си като представител в Европейския парламент“. Това каза пред Канал 3 Лиляна Павлова относно  европейските избори.

Министърът на европредседателството Лиляна Павлова е седма в листата на ГЕРБ, а  пред нея под номер 6 е Александър Йорданов от квотата на СДС .

„Дали ще го изместя ще покаже гласуването. Нека дадем суверенното право на всеки български гражданин да гласува – включително и преференциален избор, това е право на всеки гласоподавател“, каза още Павлова.

Тя изтъкна,  че партията ГЕРБ  е силна като отбор и не се залага само на даден кандидат. Относно позицията си в листата и защо е поставена чак на 7-о място, след като доскоро бе министър за българското европредседателство тя коментира:

„Не го приемам като преценка за европредседателството, защото оценката ние я получихме и от нашите европейски партньори, и към ден днешен тя продължава да бъде висока. Получихме я и от българските граждани, от българския бизнес – над 80% подкрепиха председателството. Включително и от опозицията я получихме. Това показва, че сме успели. Не трябва да сравняваме по подобен начин. Поредността няма значение“.

Павлова коментира и предстоящата кампания за евроизборите и противоборството с БСП.

„Ние, както винаги, ще залагаме на позитивна кампания и кампания, която ще е насочена към хората и кампания, която касае конкретния вид избори. Този път те са за Европейски парламент. Т.е. ние трябва да кажем на хората, ако изберат нас, защо да изберат нас. Отивайки в ЕП как ще защитим техния интерес и всъщност с какво там ние ще подобрим техния живот. С битовизмите, които се опитва г-жа Йончева, заявката, която даде за кампания – не виждам с какво ще допринесе като бъдещ кандидат, освен да петни образа на България. Имиджът на България беше променен, България стои по различен начин на европейската и международната сцена. Не би трябвало сами да се потопим в казана“, добави Павлова./novini.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук