Лиляна Павлова: Ние не крадем, една стотинка не сме взели за 10 години!

0
1049

С инструментариума на европейските политики е възможно да повишим стандарта на живот на хората, заяви Лиляна Павлова в предизборния дебат по Нова телевизия, в който участваха още проф. Румен Гечев и Илхан Кючюк.

Според бившия вицепремиер трябва да се промени инвестиционната политика на Европа. „Няма как да се вдига стандартът като през последните 10 години бяха провалени големи енергийни проекти. БСП настоява за въвеждане на еднакъв стандарт на формиране на минималната работна заплата. Трябва да е процентно спрямо БВП”, заяви Гечев.

По темата доходи Илхан Кючюк припомни, че ДПС е предложила програма за ускорено развитие на страната. „Трябва да инвестираме във високи технологии”, отсече Кючюк.

По отношение на това каква трябва да е Европа, участниците в дебата заявиха:

Трябва да говорим за обединена Европа и едновременно това за Европа със силни нации, смята Павлова. Според нея единственият път е заедно да се противопоставяме на предизвикателствата.

Тези, които създадоха проблемите в Близкия Изток и Северна Африка, нека те приемат мигрантите. Защо нашият народ трябва да плаща цената, попита проф. Гечев.

Кюкюк заяви, че трябва да се прави разлика между бежанци, трудова миграция и икономически мигранти. Той предложи да има центрове и легален пропускателен режим. Много хора ще идват в Европа, защото тя олицетворява свободата. Затова Европа трябва да изработи механизми за влизане в ЕС. Иначе ще остане континент със застаряващо население, каза представителят на ДПС.

Как се харчат европейските пари?

Европейските средства отиват в проекти, където се краде като за световно, в къщички за гости, където гости са мама, тате и аз. Защо не отиват по предназначение, попита Гечев.

Лиляна Павлова заяви, че това не е вярно. „България е с най-ниско ниво на грешки по отношение на фондовете. Освен това на нас не са ни спирали фондове, както при управлението на БСП”, категорична бе бившата министърка.

Вие фалирахте държавата и сега ми говорите за кражби, ядоса се Павлова. Ние не сме крадци, продължи тя.

Сега българският народ ще ви плати 11 милиона за вашите къщички, контрира Гечев.

Фондовете не се усвояват ритмично, включи се в спора Илхан Кючюк./informrian.net/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук