Ловецът на педофили: Заловихме военен разузнавач, който искаше да облизва 13-г момиче и други, налитащи на девственици

0
173

Последният задържан педофил е имал приятелка, след раздялата е започнал да пише на малки момичета

Роден е в София през 2004 г. Предстои му да се дипломира и да кандидатства висше образование. Първият в България, който създава Ловци на педофили. Ален и приятелите му работят съвместно със СДВР срещу педофилските мрежи.

Ето какво разказа пред „Телеграф“: 

– Ален, преди няколко дни заловихте педофил, който има онлайн магазин за детски играчки. Как го разкрихте?

– Както знаеш, ние имаме профили в сайтове за запознанства. На един от тях в „Елмаз“ писа мъж с име Ники Иванов, на 38 г., от София. Съответно в кореспонденцията многократно му споменахме, че пише с момиче на 13 години с разведени родители, ходи на училище, занимава се с домашни и т.н.

Все неща, с които да му бъде показано, че действително кореспондира с малолетно момиче. Той обаче нямаше нищо против и даже обратното – казваше й да внимава кога си пише с него, за да не бъде хванато от родителите. Представяше се с измислено име, а не неговото истинско. В крайна сметка той пожела среща. Изпращаше й многократно интимни предложения.

– Как я подтикваше към интимност?

– Ще ти прочета направо от чата. „Искаш ли да започна с целувки, въпреки че е по-голям и после ако искам нещо повече…“ Друго няма да ти чета, защото е отвратително. Аз обаче ги публикувах в „Телеграм“ канала ми и хората, ако искат, могат да ги видят. Всичките му намерения се централизираха около това те да правят секс, и то с ясната представа, че момичето е девствено и няма опит в подобни взаимоотношения.

– Колко време продължи този продавач на детски играчки да си пише с момичето и кое според теб беше най-скандално?

– Разговорът продължи около три седмици. Най-скандалното не бяха дори толкова съобщенията, тъй като в миналото при всичките 55 педофили е имало много по-гнусни и вулгарни съобщения и предложения.

Това, което не очаквах, беше, че той се оказа собственик на сайт за играчки. Хубаво е да уточним и неадекватното му поведение, когато го залавяхме. То не бяха врякания, крякания, пищене, дърпане, симулиране, че ще умира, че е отвлечен от 50 човека, представители на фракции.

Обясняваше и че това е политическа атака, тъй като в крайна сметка се оказа, че е и член на БСП, не ръководен, но член. Когато каза, че това, което правим, е политическа атака и най-вероятно ни е платено, за да го направим, се зачудих. Добре, той да не би да е от ръководните позиции в партията, за да говори така.

Но успях да го намеря през сайта на Районната избирателна комисия. По-скоро стигнах до заключението, че спомена политическата провокация, не защото е заемал някаква длъжност, а защото се мисли за важен. Това се вижда и в съобщенията му, в които изтъква своята персона.

– Какви бяха те?

– Те са от типа на „Момичетата ме харесват, може да съм слаб, но няма такава, която ми е отказала“.

– Тоест пълен комплексар?

– При всички положения. След като излъчихме залавянето и той беше арестуван за 24 часа в 8-о РПУ, същата вечер няколко човека ми писаха във Фейсбук. Разказаха ми, че са купували играчки от него и са го засичали в „Илиянци“. Това, което прави, е да купува оттам и да ги препродава. Ставаше въпрос за лего. Сайтът му беше igra4kibg.com, но в момента той е свален.

– Педофилът има ли семейство, деца?

– Имал е приятелка, но след 5-годишна връзка са скъсали. Няма деца, нито настояща съпруга. Реалната му възраст е около 40 г. Хубаво е да се отбележи, че в началото на кореспонденцията с примамката той не искаше да си каже годините.

– Дали е опитвал да примами и други деца за срещи на живо?

– Най-вероятно да. Предполагам, че е започнал да търси малки момиченца, след като е скъсал с приятелката си. След като беше арестуван и лежа 24 часа в 8-о РПУ, пак съм призован да дам показания. Интересното е, че по време на залавянето му се появиха 15-20 бащи, които ни бяха последователи.

– Те как реагираха?

– (Смее се) Първоинстинктивно. Гавреха се вербално с него. За момент щяха и да се усложнят нещата, но ситуацията мина под контрол. Той на свой ред ни заплашваше, че ще ни съди, че това е провокация, обичайните неща. Обикновено ни казват, че са опитали от любопитство. Нищо, което предните 55 пъти да не са ни казвали.

– Друг скандален случай е със служител от Военното разузнаване. Как го хванахте?

– Той се беше представил като Михаил в сайта за запознанства. Кореспонденцията с него продължи близо 3 месеца – от декември до март. И той избра 13-годишно момиче.

Още от началото започна със сексуалните си предложения. Най-забавното в кавички беше да намаже момичето с шоколад и след това да я оближе. Той е около 60-годишен, няма нито жена, нито деца. Разбрах, че е офицер – полковник или подполковник.

Полицаите ни казаха, че е от Военното разузнаване, когато отидохме да дадем показания срещу него в 5-о РПУ. Няколко седмици след това получих и призовка от Военна полиция, в края на март бях на разпит, отидоха и примамката, и снимането на живо. Най-вероятно педофилът е пенсиониран.

– Какво беше характерно в неговия начин на комуникация? Военното разузнаване е много елитна специална служба и не би трябвало там да работят педофили.

– Той е цивилният щат, най-вероятно се занимава с шпионаж. От кореспонденцията се виждаше, че опитва да подсигури момичето, да има по-голямо доверие в него. Казваше й да е напълно спокойна, че няма да й направи нищо нередно, че те са един за друг, че техните връстници не ставали за нищо и именно затова двамата трябва да бъдат заедно. Използва знанията и уменията си с такива цели. Гнусно е.

– Имаше ли реакция от негови колеги, или пък да получиш педупреждение да спреш да ровиш?

– Не, нямаше. И той заплашваше, че ще ни осъди, че ще ни се случи нещо много лошо, но….приказки. По време на задържането знаеше какво да говори, но поради цялата емоция, ще го цитирам: „Ако искам и с 5-годишно ще излизам“.

– Е, не.

– Всеки сам си преценя, както се казва.

– Кое беше най-скандалното в неговите чатове?

– Той си криеше също годините, но с малко. Беше изпратил една много „очарователна“ снимка от банята, облечен, но с изплезен език. Беше станало дума да й ближе интимните части, затова изпрати и снимката.

– Какво стана по време на разпита във Военна полиция?

– Военните полицаи изцяло подкрепят това, което правим, и бяха на наша страна. Направи ми впечатление, че те имат предоставени от държавата подръчни материали – хартия, флашки, дискове, компютри, докато в обикновените районни не е така.

– Визираш районните на МВР?

– Да. Полицаите сами си купуват оборудване, листове, химикалки. Важно е да се отбележи, защото при такава ниска заплата, да си купуваш сам консумативите, то как се очаква да има адекватна полиция, адекватни органи на реда. Това не се вижда от хората. В МВР целенасочено полицаите биват деморализирани по този начин.

– Това обаче го виждаш ти, защото работиш съвместно с полицаите, а обикновените хора не го знаят.

– Разбира се, има го и този момент. Вече като чуят, че подавам сигнал, ми имат доверие, знаят за какво става въпрос и действат по-бързо.

– Заловихте и преподавател от УАСГ. Как попаднахте на него?

– Да, през януари. Георги Иванов се казва, но се представяше за Петров. Правеше се на 30-31-годишен. Особеното при тази възраст е, че когато полицаите дойдоха на мястото на залавянето и му взеха личните данни, докато му държаха картата, той излъга и тях за възрастта си в опит да се измъкне.

– Защо винаги избирате 13-годишна примамка?

– Може и друга възраст да казваме (смее се), но точно тази е достатъчно ниска, за да се видят намеренията на педофилите. Можем да кажем и 10-11 г., но тогава става по-съмнително как такива дечица ще пишат по сайтовете.

– Как се разви случаят с преподавателя?

– След множество часове даване на показания от моя страна в 7-о РПУ, както и на примамката, и на свидетелите, той получи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Нямам обаче информация дали още е в следствия арест. Днес (б.р., вчера) ми предстои пак да давам показания.

– Имам чувството, че през ден си по районните да даваш показания?

– Нека ги пишем 2 дни.

– Това не те ли уморява?

– Не, защо?

– Защото в България хората не обичат да дават показания, да бъдат свидетели, да подават сигнали за престъпления, да се разкарват по районни и съдилища.

– За съжаление е така. Имаме огромен проблем с бюрокрацията. Но ако се научим да боравим с нея, то тогава нещата ще станат по-лесни. Трябва да се научим кои са вратичките в закона, за да преборим с това писане. Целта на кампанията срещу педофилите не е била толкова да се правят законодателни промени или да се осъждат тези хора.

Знаем, че дори да получат присъда, тя ще бъде условна. Минималното наказание в България е 1 година затвор, което автоматично минава към члена за условни наказания. Целта ми винаги е била публичното унижение на педофилите – техните жени, деца, колеги, роднини, приятели да разберат. Хората по улиците, когато ги видят, да започнат да ги сочат с пръст.

– А теб, като те видят по улиците, не те ли сочат с пръст?

– Мен, като ме видят, хората ме поздравяват. Радват се, че се е заформило такова движение в обществото ни. Част от тях желаят и да се присъединят. Не на всички обаче позволявам.

– Крайният резултат – условните присъди, ако въобще ги има, разочарова ли те?

– Не, не бих казал. Даже съм изненадан колко е вървежна кампанията. Никога не съм се отчайвал, не съм мислил да се отказвам. Целта ми е чисто и просто разобличаването на тези хора пред обществото. Това се постига. Десетки хиляди гледат нашите живи излъчвания във Фейсбук, youtube, социалните мрежи. Обществото масово ни подкрепя. Важно е да събудим гражданското самосъзнание, а не някой да получи слава или известност. Страната ни има нужда от него.

– Ходи ли да гласуваш?

– Не.

– Защо?

– Не съм фен на политиката. Политиката и държавата са резултат от това, което прави обществото. Ако искаме държавата и политиците ни да бъдат по-различни, айде да пробваме от себе си. Виж какво клише. Колко е просто и колко истина съдържа в себе си. Това е всичко. Трябва да станем граждански отговорни, да се занимаваме със социалното, със средата, в която живеем, но не чрез политика. Нужни са социални каузи. Политиката е за измиване на ръцете.

– Ние сме в постоянен процес на избори. Особено при последния вот опитваха ли политици или направо партии да те канят да се присъединиш към тях?

– Почти всяка една партия, която в момента е в парламента.

– За какво те канеха?

– Искаха да снимаме клипове, да изказвам подкрепа към тях, за да съберат малко повече електорат, но…Помниш ли, че преди една година отидохме пред Народното събрание, за да питаме депутатите какво мислят за сексуалните и педофилски престъпления, за регистър на сексуалните насилници?

– Да, но помня още, че се изпокриваха повечето.

– Точно така, изказваха се само за да замажат положението, че нещо подкрепят. В крайна сметка никой нищо не направи.

– Сега, като те каниха от всички големи партии, не обещават ли нещо в тази посока?

– Не знам. Аз им отказах на всички. Даже се изненадах, че са очаквали някакъв друг отговор (смее се). Наистина ни трябва социално пробуждане, а не хората да стоят само в социалните мрежи и да правят коментари. Истинският живот не е там, не е на клавиатурата. Да излязат на улицата, да действат, да ангажират други да са по-образовани.

– Предстои ти завършване. След това ще кандидатстваш ли?

– Да, но ще реша в последния момент каква специалност. В нашето общество съществува догма, че ако нямаш висше, няма да успееш, какво и да се разбира под успех.

– С какво искаш да продължиш да се занимаваш?

– Искам 24/7 да продължа да правя това, с което се занимавам в момента. С педофили, с наркотрафиканти, със социални каузи.

– Наркодилъри?

– Да. До момента имаме един хванат, но още видеото не е готово. До 2 месеца заснетите видеа ще бъдат в публичното пространство и ще започнем кампанията.

– Какво показваш във видеата?

– Целта е не толкова рестриктивна, колкото превантивна. Аз нямам досег до такива среди с наркотици и реших, че ще залавяме само хора, които са под 18-годишна възраст, защото е много по-вероятно те да се откажат да продават наркотици. Въздействието ще е много по-голямо, ще им крием лицата в клиповете, данните също. Няма да им даваме акъл, но ще им показваме как могат да изживеят, а не да пропилеят живота си, да тренират, да се мотивират.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук