Лозан Панов нарече Румен Радев фалшив герой

0
301

„Проблемът в съдебната система е в това, че тя е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов“, заяви председателят на ВКС и кандидат-президент Лозан Панов пред БНТ.

„Случи се така, че г-н Гешев премина като едно торнадо, благодарение на своя необуздан характер, през държавата и всъщност показа по един безспорен начин, че проблем в съдебната система съществува, оттук-нататък моя задача е да издигна тази тема на ниво кампания, за да може да покажем защо има нужда от тази сфера от промяна“, каза Панов.

На въпрос за предложението на Кирил Петков да заеме мястото на главен прокурор отговори: „Проблемът не е в смяната на лицето Гешев с лицето Лозан Панов. Това не е решението“.

Панов припомни протестите при избора на Гешев и подчерта, че ако той е бил президент, не би подписал указа за назначаването му, защото определено смята, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор. „Определено смятам, че един президент трябва да има за свое кредо интересът на народа. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява тази длъжност главен прокурор“, заяви Панов.

Кандидат-президентът атакува и един от основните си конкуренти на изборите – настоящия държавен глава Румен Радев, когото определи като „фалшив герой“. „На 7 юли миналата година хората видяха от телевизионния екран благодарение на бездействащата съдебна система как някой е забогатял. В Росенец хората видяха сараите на Доган. Тези, които стоят зад Гешев, му дадоха сигнал да атакува президентството, за да може тази тема от Росенец да премине към друга. И главният прокурор показа на цялата държава защо в нея не трябва да има човек, който да стои над закона с огромна мощ и апарат. Нормалният гняв на хората беше оглавен от президента. Той пое този гняв според мен без основание. Аз замълчах, защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой“, коментира Панов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук