Лоша вест: Съобщиха най-страшното за алпиниста Боян Петров!

0
9052

Кошмарната новина за Боян Петров разплака милиони българи!

“Джуджето” Шиша Пангма ще остане последният връх в живота на алпиниста Боян Петров. Новината шокира, а след това разплака милиони българи днес. Когато не друг, а най-добрият шерп в Непал съобщи какво се е случило с него.

Думите му бяха предадени в ефира на Нова телевизия от Кирил Петков, който дни наред държеше в течение страната относно издирването на Боян. Оказа се, че акцията е на път да приключи ако и под лагерите 1 и 2 не бъдат открити следи от алпиниста.

Най-добрият шерп смята, че с Боян Петров се е случила огромна трагедия. И тя се е разиграла между лагер 3 и върха. Върха Шиша Пангма, който той мечтаеше да покори. А вероятно е и успял, но това може и да не разберем.

“Страшното е станало между върха и лагер 3. Там има огромни пропасти, които в момента са покрити със сняг. Леко, дори секундно отклонение може да отнеме живота ти. И смятам, че точно това се е случило с него. Боян вероятно е паднал в пропаст, която е била затрупана от снега”, обяснява шерпът, съобщи агенция ПИК.

Колкото до палатката и инсулина на Петров, той вижда нещата така – палатката е била издухана от ураганния вятър. А инсулинът му просто е изпаднал в района, в който беше открит.

“Дори и да търсим дни наред в района над лагер 2, ние вече търсим тяло, не жив човек. Невъзможно е да оцелее там при тези адски температури, в неговото състояние и цялата природа, която е против него”, отбелязва шерпът.

Той сподели, че ръководителят на екипа е искал да претърсят и последните десет метра до върха, но лошото време не им позволило. Дори и да беше станало, дори и да стане тези дни, то за живота на Боян Петров няма шансове, пише ПИК.

Припомняме, че жената на алпиниста Радослава Ненова пожела да прекрати спасителната операция. Приемайки, че любимият й е загинал. Родителката и сестрата на Боян обаче все още настояват, че е жив. И, че вероятно се е скрил от времето, правейки си заслон под снега.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук