Лошо!Загиналите българи в Унгария са семейство, дъщеря им бере душа

0
1235

Днес се очаква да бъде извършена животоспасяваща операция на момичето, което беше ранено тежко при катастрофата в Унгария в събота, предава БНР.

При сблъсъка на лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация на главен път в района на граничния пункт Райка – Оросвар загинаха родителите на момичето, а съпругът й е настанен в болница с леки наранявания.

Предстои лекарският екип в болницата в град Дьор да вземе решение за бъдещите стъпки по стабилизирането на 25-годишната жена. Съпругът й е в стабилно състояние.

Техни близки вече са пристигнали в лечебното заведение. От болницата ще информират българското посолство в Унгария при всяка промяна в състоянието на пострадалите.

Първоначално от МВнР съобщиха, че при катастрофата са ранени две млади жени, но след корекция в протоколите от унгарските власти, предоставени на българската димпоматическа мисия, стана ясно, че ранените са мъж и жена. При удара автомобилът е излетял в тревната площ до магистралата. Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват. Според унгарската полиция българите са пътували за Словакия.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук