„Лудогорец“ победи „Судува“ с 2:0, но изпусна да го направи с по-голям резултат

0
1633

„Лудогорец“ надигра тотално състава на „Судува“ в Разград, при дебюта на новия си старши треньор – Димитър Димитров-Херо

„Орлите“ спечелиха първия двубой от плейофите в Лига Европа за влизане в групите на надпреварата.

Шампионите се наложиха с 2:0, с попадения на Мисиджан и Моци. Бранителят бе и герой, но и антигерой за тима си, като по доста нелеп начин – за оспорване на съдийско решение – си изпроси жълт картон, който няма да му позволи да вземе участие в реванша в Литва.

В 76-ата минута Мисиджан пък успокои страстите на терена, с попадението си за крайното 2:0.

Първото полувреме премина под тоталния натиск и доминация на домакините. Срещу себе си обаче те имаха истинска стена от футболисти на съперника.

„Судува“ бе подреден с петима бранители в последната си игрова линия, а пред тях разполагаха с цели четирима полузащитници.

Това затрудняваше неимоверно атакуващите състезатели на разградчани, които трябваше да изпробват заучени положения или далечни изстрели, за да постигнат целта си и да открият резултата.

Снимка 308375

Източник: LAP.bg

В същото време „Судува“ разчиташе на контраатаки и на силно хвърлени тъчове, директно в полето на Ренан.

При два от общо седемте си опита, литовците затрудниха стража на „орлите“, който едва не сбърка фатално.

В същото време Анисе, Вандерсон, Кешеру и Мисиджан не спираха да тормозят отбраната на съперника, но така и не достигаха до 100%-ви положения за отбелязване на попадение.

Снимка 308377

Източник: LAP.bg

Малко преди почивката Козмин Моци получи официално предупреждение за оспорване на съдийско решение, като именно заради тази си необмислена постъпка ще пропусне реванша от тази решителна фаза от надпреварата.

След паузата Моци се реваншира по възможно най-добрия начин за постъпката си, като се разписа за 1:0, давайки заслужено предимство на отбора си в резултата.

То бе удвоено в 76-ата минута, когато Върджил Мисиджан бе точен за 2:0, внасяйки очакваното спокойствие в редиците на домакините.

И в тази ситуация вездесъщият в сблъсъка вратар на опонента можеше да спаси, но този път капитулира пред атаката на „зелените“.

До края на мача нова промяна в резултата не беше регистрирана и така „Лудогорец“ ще разчита на комфортен аванс преди ответния двубой.

Преди началото Херо призова за пълна мобилизация с оглед на това, че литовският съперник на разградчани елиминира три отбора, за да стигне до плейофната фаза на Лига Европа – „Шахтьор“(Солигорск), ФК „Лиепая“ и „Сион“ и се видя, че предупрежденията му не са съвсем безпочвени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук