Лъвски скок в кариерата! Съдийката, която пусна Ценко Чоков на свобода, се гласи за шефски пост

1
2194

Председателят на тричленния съдебен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) Даниела Росенова Иванова, която вчера пусна от ареста кмета на село Галиче Ценко Чоков, се яви днес пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като кандидат за председател на съдебната инстанция, съобщава Канал 3.

От края на 2011 г. съдия Иванова е административен ръководител на АСНС. Другият кандидат за председател, който съдийската колегия на ВСС ще изслуша, е Румяна Илиева, също съдия в АСНС.

В понеделник, изненадващо с два на един гласа, съдебен състав, начело със съдия Даниела Иванова, пусна срещу парична гаранция от 10 000 лв. Ценко Чоков. В подкрепа на искането за освобождаването от ареста, адвокатите на Чоков изтъкнаха влошеното здравословно състояние на обвиняемия.

На 17 януари 2017 г. срещу Чоков и още седем участници в организирана престъпна група, ръководена именно от кмета на с. Галиче, бяха повдигнати обвинения за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи. Събраните материали срещу ръководената от Чоков престъпна група е събрано в 38 тома доказателствен материал.

До арестуването на Чоков, сина му и още шест лица, което стана в края на май месец 2016 г., се стигна след множество жалби и протести на жители на с. Галиче. Делото срещу скандалния кмет трябва да започне на 23 февруари, като за първото заседание са призовани 30 свидетеля. След решението, постановено от съдийките Даниела Росенова Иванова и Даниела Врачева, не е ясно дали няма да се стигне до промяна на показанията на свидетелите.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук