ЛЪСНА ИСТИНАТА! Вижте каква е била целта на екшъна с първата дама Десислава Радева!

0
5284

Срещу колата на съпругата на президента Десислава Радев е било насочено оръжие по време на екшъна с нейния автомобил на 7 февруари. Ситуацията е била критична и е можело да се стигне до неприятен завършек.

На 7 февруари вечерта в района на НДК се провежда специализирана полицейска операция, в рамките на която се проверяват луксозни автомобили. По това време преминава беемвето на първата дама, което е със затъмнени стъкла. Колата е управлявана от човек на НСО, а в нея се возят Десислава Радева и личната й охранителка Боряна Заборина.

Кола на жандармерията започва да се движи плътно зад автомобила на съпругата на президента, за който служителите на МВР решават, че е подозрителен. Шофьорът на НСО не спира, тъй като правилата не го задължават да го направи. Полицаите е трябвало да влязат във връзка с дежурните от своята служба, за да получат информация за преследваното BMW.

Колата все пак спира на светофар край НДК. Тогава служителите на МВР я обграждат и насочват оръжие към нея, без да знаят кой се вози вътре. Налага се светкавичната реакция на охранителката на Десислава Радева, която изскача от автомобила с широко вдигната в ръка карта на служител на НСО. Благодарение на тази бърза реакция не се стига до неприятни последици.

След екшъна се появиха предположения, че подвеждащата информация в медиите може да е била разпространена от обкръжението на бившия шеф на НСО Ангел Антонов. Целта на дезинформацията е била да се създаде усещане в обществото, че след напускането на Антонов в службата е настанал хаос.

Ангел Антонов става български консул в Санкт Петербург.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук