Лютви Местан ТРЪГНА срещу България! Вижте коварните КРОЕЖИ на „българския“ политик, който се КРИЕШЕ в ТУРСКОТО посолство! Истината е СТРАШНА!

0
1467

Вчера в отворено писмо, партията на Лютви Местан „ДОСТ“ поиска да признаем съществуването на турско национално малцинство в България.

От „ДОСТ“ смятат, че признаването на турско национално малцинство може да стане на основание Рамковата конвенция за защита на националните малцинства, изработена от Съвета на Европа.

Цялата работа е там, че нито Рамковата конвенция на Съвета на Европа, нито някой друг международно правен документ, дават някакво определение на понятието „национално малцинство“. Ако приемем, че „национално малцинство“ това са хора, които живеят в дадена държава, но се отличават от нейните традиции в езиково, религиозно и културно отношение, то в такъв случай българската държава отдавна е приела съществуването на такива малцинства.

И дори в нашата Конституция изрично е записано, че „не се допускат никакви ограничения на правата и привилегиите, основани на расова, народностна, етническа или религиозна принадлежност.“ Тоест, малцинствените групи в България имат пълното право да развиват своята култура, да изповядват и практикуват своята религия и да си служат със своя майчин език. Разбира се, те трябва да изучават и знаят официалния български книжовен език, защото преди всичко са граждани на Република България.

Можем да подкрепим с хиляди аргументи факта, че никой в страната не пречи на българските турци да развиват своята култура, да практикуват своята религия и да говорят на майчиния си език. Достатъчно е само да споменем, че джамиите в България вече са повече от джамиите в Турция. А в регионите, населени с български турци, местното самоуправление е изцяло в техни ръце.

Нещо повече. Създадени са вече две политически партии в нарушение на българската конституция. Това са ДПС и ДОСТ. Защото член 11, алинея 4 от Конституцията гласи, че „Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа…“

На всичко отгоре ДПС е по върховете на властта в нашата страна, вече двадесетина години. А нейният бивш лидер Ахмед Доган се хвалеше непрекъснато, че той командвал държавата. И той разпределял „порциите“ в страната. Тоест кой , каква част от народното богатство да присвои за частно ползване.

Е, при това положение, когато никой не нарушава правата на българските турци…Когато са създадени всички условия за практикуване и развитие на тяхната култура, език, религия и традиции…Когато те имат свои политически партии, които да ги представляват…Пита се какво повече иска тази Местанова партия? На практика правата на българските турци се спазват в много по-голяма степен, отколкото правата на самите българи.

Но явно Местан и неговите господари от Турция не са доволни от съществуващото положение. Откак стана президент Ердоган е решен да възстанови миналото величие на Османската империя. И действа именно в тази посока. Като се опитва да завладее икономически и политически големи региони от съседните страни. И най-вече от България, защото тя е най-апетитната хапка за набиращия сили турски султанат.

Ние от екипа на Skandalno.net неведнъж смепредупреждавали, че установяването на еднолична власт на сегашния турски президент Реджеп Ердоган е нещо много опасно за България. По простата причина, че Ердоган изразява желанията и мечтите на ислямистите в Турция, които са решени, начело със своя лидер да „присъединят към Турция много от териториите на съседните държави. А защо не и целите държави? Виж статията тук!

Неведнъж сме били свидетели и на най-различнипровокации от страна на турски медии, консули и посланици, които по грешка или нарочно са включвали България в границите на турската държава. Виж статията тук!

В задачата се пита какво повече е необходимо на правителството на Борисов, за да приеме твърд курс към такива партии като „ДОСТ“, създадени в турското посолство? Както и към такива лидери като Лютви Местан, който вместо да изразява интересите на българската държава, защитава турския национален интерес?! Защото много лесно могат да се докажат противозаконни действия на екстремистки настроени български граждани от турски произход. Които пряко или косвено са били подкрепяни от „ДОСТ“. А и от самия Местан, още когато бе лидер на ДПС. Всички видяхме какъв панически страх изпитва Лютви Местан от българските закони. Защо иначе щеше да избяга презглава в сградата на турското посолство в София? И то без някой да го е гонил? Избяга, защото знае какви ги е дробил. Затова.

И ако се разнищи всичко, съвсем спокойно може да се забрани партия „ДОСТ“. А срещу Местан и други активисти да се възбудят наказателни дела. Лошото е, че наш Борисов може да показва мускули само срещу беззащитни лидери като Волен Сидеров. Него Борисов с удоволствие го разсипа от изфабрикувани съдебни дела. Но когато става дума за националните интереси на България, там Борисов не го търсете.

Защото няма да го намерите.

Затова измислени лидери като Местан, на измислени партии като „ДОСТ“ ще вилнеят и ще искат турско малцинство или турска автономия в България. За да се подиграят още веднъж с чутовния героизъм на нашите национални герои Ботев и Левски. Както и с нечуваната смелост на обикновените българи, тръгнали на бой срещу цялата мощ на Османската империя.

Руската воля и руската сила ни спасиха тогава. Но кой щени спаси сега, когато българският премиер Борисов говори и действа на всяка крачка против нашата освободителка Русия?!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук