Магазинерката от варшавското летище показа кой крем е откраднала Поптодорова и разкри още подробности за случилото се! (СНИМКИ)

1
1513
Кремът за лице „Орхидя империал“ от 50 милилитра на „Гуерлайн“ е причината бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова да стане за резил. Мениджърка от магазина „Аалиа Бюти“ на варшавското летище, откъдето е отмъкната козметиката, разказа какво точно се е случило по време на инцидента. На 27 февруари Поптодорова бе заловена да изнася скъпата неплатена козметика.

„Инцидентът е много неприятен и наистина съжаляваме, че се получи така. Забелязахме, че жената разглежда от доста време този крем и в един момент просто излезе с него от зоната на магазина. Кремът „Орхидя империал“ е много скъп продукт. Един от най-скъпите на козметичния ни щанд. Веднага сигнализирахме полицията и жената бе заловена“, разказа мениджърката на „Аалиа Бюти“, цитирана от „България днес.

„От вас научаваме какво е обяснила госпожата за позвъняване на телефона й в този момент. Ние не искаме да коментираме дали е било планирана кражба или разсеяност. Можем да кажем само, че всичко приключи бързо и цивилизовано. Дамата не е правила скандали. Плати глобата и върна крема, което за нас е най-важното“, допълни мениджърката.

Същото нещо споделиха и от полицията на летището, като допълниха, че Поптодорова се извинила, когато я задържали.

От магазин „Аалиа Бюти“ бяха категорични, че не са имали представа, че жената с неплатения крем е български дипломат.

„Ще е несправедливо, ако някой реши да ни набърква в компроматна война. Никой от магазина не е подавал информация към медиите, това е работа на полицията. Този инцидент – каквато и да е причината за него, няма да навреди на отношението към българските ни клиенти“, обобщиха от магазина за козметика.

От там казаха още, че стойността на крема е 1643 полски злоти, което ще рече около 382 евро, или около 750 български лева. Проверка установи, че по родните сайтове кремът може да се намери и на по-ниска цена, около 600 лв. По традиция по летищата цените на храна, алкохол, сувенири и козметика са поне с една четвърт по-високи, отколкото в самите градове.

По ирония на съдбата именно този крем-чудо ще остави траен, горчив вкус на бившата ни посланичка в САЩ и ще й докара някоя и друга нова бръчка…

Инцидентът с крема със сигурност е един от най-неприятните в кариерата на Елена Поптодорова, но не и единственият.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук