Магнолии и японски ябълки ще красят Ямбол

0
1339

През април в Ямбол ще бъде проведена традиционна залесителна пролетна кампания. Нови широколистни и иглолистни видове ще обогатят двете основни зелени зони на града – Градската градина и парк „Боровец“. Предвижда се да бъдат засадени иглолистните декоративни видове – златен хималайски кедър, атласки сребрист кедър, ела и веймутов бор, както и широколистни – от вида японски ябълки, върби и магнолии.

Предстои да бъде извършено и зацветяване с летни цветни видове. Зацветяването ще обхване централна градска част, за където са планирани общо 8000 бр., кв. „Каргон“ – 3000 бр., кв. „Аврен“- 2000 бр., Градски парк – 10 000 бр. и парк „Боровец“ – 2000 бр. Ще бъдат засадени едногодишни летни цветя от вида – бегония, газания, агератум, каскадно мушкато и листно декоративни каскадни цветя от вида хелихризум.

Обновяването и обогатяването на зелените площи в Ямбол се провежда ежегодно, основно в рамките на пролетната и есенната залесителни кампании, като освен в паркове и зони за отдих, те се прилагат и по основни пътни артерии и по жилищните квартали.

/кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук