Майката на Петър Москов – Емма Москова: Срам ме е от сина ми!

0
6937

Не мога да го позная, обезумял е от властта, казва бившата министърка на културата

Емма Москова

Изненадващото ре­шение на  Петър Москов да пре­даде съпартийците си от ДСБ и да остане в прави­телството като министър на здравеопазване­то буквално е втрещило    роднините му. Майката на Пепи Готиното, както е известен ми­нистърът – Емма Москова, била най-втрещена от него.

„Не  знам  какво му   става,   защо постъпи така. На­право не е на себе си. Срамувам се от сина си. Явно властта съвсем го е покварила и той не може да й ус­тои”, споделила разоча­рованата интелектуалка преди дни в телефонен разговор със своя при­ятелка.

Припомняме, че Емма Москова бе министър на културата в правител­ството на Иван Костов в периода 1997-2000 г. Именно по нейно време се случи злополучната театрална реформа, ко­ято на практика изхвърли повечето актьори и режисьори на улицата и превърна театрите в т.нар. открити сцени. От години Емма Москова е пенсионерка и страни от публичния живот. Тя е в сравнително добро здравословно състоя­ние. Всяка неделя по стара традиция тя да­вала обяд в дома си, на който присъствала цялата фамилия, вклю­чително синът й Петър. Последната неделя обаче той така и не се появил, защото именно тогава се опичала съд­бата му.Христо Иванов

„Очаквах, че ще на­пусне, но това не се случи. Не знам какво му става и защо прави така. Сякаш не мога да го позная – това не е моят Пепи”, споделила изумената му родителка. Потресен от родственика си бил и Теди Москов. Той е обиден на братовчед си и е спрял да му говори. Напоследък често се случва министерски майки да са  изумени от наследниците си. Неотдавна и родителката на Христо Иванов – дисидентката Мария Бойкикева, която винаги е била ляво ориентирана, изрази недоумение от странните му позиции.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук