Майката, разплакала Борисов: Премиерът да ми се извини лично

0
1413

Красимира Обретенова се почувствала обидена от факта, че ходи на всеки протест от 13 години, а Борисов я забелязал едва сега

„Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен и в мое лице и на всички родители на деца с увреждания за това, че си позволи такова снизходително отношение. Защото „тая майка” ходи 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това”, каза за „Здравей, България” Красимира Обретенова по повод изказването на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакала.

Преди ден ви разказахме за Красимира Обретенова и нейното болно дете. Историята им трогна Бойко Борисов и той поиска незабавни проверки и наказания за чиновниците, забавили решаването на казуса им. Днес Красимира и дъщеря й напускат България с огорчение и в знак на протест срещу системата. Отлитат за Холандия в търсене на по-добър живот.

„Първият ни протест на майки на деца с увреждания в Добрич беше заради проблемите с ТЕЛК. Тогава се искаха едни безмислени изследвания, които са безумни. Трябваше да доказвам, че тя не вижда”, разказа Красимира Обретенова.

По думите й системата я превръщала в паразит, защото нямало обективна оценка на потребностите на детето.

„Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира Обретенова.

„Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря й са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство”, коментира за „Здравей, България” зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук