Майка с ужас забеляза как се изприщиха ръцете и тялото на сина й (СНИМКИ)

0
2539

Оказа се, че причина за страшната зараза е невинна игра

Младата майка Бренда Сандерсън от Масачузетс преживя инфарктна ситуация, свързана със здравето на сина й. Тя дълго не можеше да разбере причината за болестта на дето. А когато я узна се ужаси.

Оказа се, че синът й се е заразил, играейки се в популярен детски атракцион. Веднъж Бренда забелязала, че по кожата на сина й започват да се появяват червени мехурчета. Тя си помислила, че това е алергия от ухапването на насекоми и пробвала да излекува детето с помощта на специален мехлем. Но лекарството не помогнало, изприщването започнало бързо да се разпространява, а някои участъци – да гноясват.

5Изплашената майка бързо завела сина си в болница. Там установили, че момченцето е заразено от стафилококова инфекция. На детето било предписано съответното лечение, а лекарите заедно с майката започнали да търсят причините къде се е заразило момчето.

2Оказало се, че причина за заболяването на дете са надувните замъци, в които то много обичало да палува. И майка му винаги с радост го водела на тези атракциони.

„Дори не можех да си помисля, че тази невинна детска игра може да има такива трагични последствия. Винаги съм смятала надувните батути за съвършенно безопасни”, споделя Бренда.

Медиите обясняват, че тези атракциони представляват повишена опасност за децата. Сами по себе си те са безопасни и не могат да причинят травми. Лошото е обаче, че почти всички собственици не отделят достатъчно внимание на почистването и дезинфекцията им.

6След детските игри надувните замъци се покриват с пот и прах и стават идеално място за размножаване на бактерии. По време на игрите децата често падат и през повредените участъци на кожата микробите лесно проникват в организма.

За да предупреди и други родители, Бренда качила снимки на сина си в своя акаунт във Фейсбук, информира Elite Readers. Тя призовава родителите да не се стесняват, а да питат кога за последно е бил почистван и дезинфекциран атракциона, на който са завели детето си.

Ако вие също сте неравнодушни към здравето на децата, споделете тази информация за страшната опасност от надувните батути с приятелите си.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук