Майките до Борисов: Върнете министър Бисер Петков

0
2798

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Майките от сдружението „Системата ни убива“ изразиха възмущение си от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на Министерството на труда и социалната политика.

„Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!“, пишат майките в писмото до премиера Бойко Борисов.

Те припомнят, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона – Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги .

„Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС. Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша“, пишат още от „Системата ни убива“.

Бойко Борисов вчера поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Посоченият мотив е – натрупани във времето основания и бавните темпове на работа на министертството.

Александър Попов

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук