Майкъл Джексън – геният с невероятна музикална дарба (СНИМКИ)

0
2838
PASADENA, CA - JANUARY 31: Michael Jackson performs during the Halftime show as the Dallas Cowboys take on the Buffalo Bills in Super Bowl XXVII at Rose Bowl on January 31, 1993 in Pasadena, California. The Cowboys won 52-17. (Photo by George Rose/Getty Images)

Има само една музикална икона, която може да бъде слушана с часове и не бива да бъде забърквана в други музикални компилации. И това е Майкъл Джексън. Той промени коренно музиката и се превърна легенда, която няма да бъде забравена. Toй е кралят, който никога няма да умре.

Майкъл Джексън направи всичко, което е възможно да се направи в музиката и нито една папарашка снимка не може да отклони вниманието от това.

Днес Майкъл Джексън щеше да навърши 63 години.

Роден е на 29 август 1958 г. в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от общо девет деца на фамилията Джаксън. Баща му, стоманолеяр, подтиква децата си да пеят от много рано. Прави първите си стъпки в музиката именно с роднините си –  баща му създава музикалната група Jackson 5 през 1964 г.

Талантът на Джако е забелязан и соловата му кариера започва няколко години по-късно, а през 80-те той вече е сензация. Албумът Thriller, с който влезе в Книгата на рекордите на Гинес, е със 110 милиона продажби в световен мащаб. Той има 15 награди „Грами“, както и 17 сингъла, достигнали номер едно по света.

Списанието Rolling Stone нарича Майкъл Джаксън гений с невероятна музикална дарба.

Майкъл Джексън поставя рекорд за известна личност, дарила най-много средства за благотворителност. Той често носи черна лента за ръка на публични събития, за да напомня на хората за страдащите деца по света. Много от песните му също са социално ангажирани и засягат теми като расизма, екологията и борбата с предразсъдъците.

Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

 Gulliver/Getty Images

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук