Малкият Байрям вече добре и играе футбол с присаден бъбрек

0
833

Торта с 10 свещички духна в събота претърпелият операция за трансплантация на бъбрек Байрам Али от павелбанското село Тъжа.

Хлапето, което легна на операционната маса в университетската болница на немския град Тюбинген преди 5 месеца вече е добре и дори е играло футбол с деца, лекуващи се там, сподели Мисис Европа – България Ива Гургуриева, която е лице на кампанията за спасяването му.

Детето беше спасено след като баба му, 43-годишната Селима стана донор, а от Фонда за лечение на деца в чужбина след продължило повече от година умуване най-накрая дадоха разрешение за финансиране на операцията. Почти от раждането си момченцето беше на хемодиализа заради проблем с бъбреците, малко преди да замине за операцията състоянието му беше повече от критично.

Пожелали анонимност дарите пък събраха средства за престоя на дядото Байрам Назиф заедно с малчугана и бабата в престигното здравно заведение.

„Очаквам всички съвсем скоро да се завърнат и Байрамчо да тръгне на училище!“, коментира Гургуриева, който преди десетина дни стана първа подгласничка на тазгодишната Мисис Европа , гибралтарката Давиния Балето след оспорвана надпревара в руския град Новосибирск.

От личната си страничка във Фейсбук Ива Гургуриева отправи посланието:“Днес Байрям навършва 10 години. Благодаря на всички, които помогнаха чудото да се случи и малкото му сърчице да продължи да тупти. Чух го преди малко, чух смеха му и се разплаках, но този път от радост . Бог да му дава здраве, както и на другите дечица!“ .

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук