Малък частен самолет е паднал и се е разбил днес край пловдивското село Оризари, има загинали

0
3306

Инцидентът е станал около 10.20 ч. сутринта

Първо в БЛИЦ! Подробности за авиотрагедията в Оризари, пилотът е… - 0

Малък частен самолет е паднал и се е разбил днес край пловдивското село Оризари, съобщиха за БЛИЦ от полицията.  

Загинали са двама души. Самолетът е бил двуместен.

Инцидентът е станал около 10.20 ч. сутринта. Самолетът е паднал на стадиона в селото. Загиналият пилот на машината е мъж и се казва Стефан Василски, собственик е на аероклуб Белозем.

Клубът предлага полети с малки самолети за влюбени и младоженци, както и уроци за желаещи да пилотират самолет.

„Сбъднете мечта – подарете урок по пилотиране! Седнете рамо до рамо с пилота и получете първия си урок по пилотиране с възможност и да управлявате самолета“, се казва в рекламата.

Освен това Василски се е занимавал и с полети с балон.

От снимките в социалните мрежи става ясно, че Василски многократно е возил двойки и дори семейства с малки деца. Публикувал е и свидетелството си за летателна правоспособност.



За самоличността на втората жертва сезнае, че е 18-годишното момче, което е загинало и е било негов ученик. Той е Валентин Аламански от Чирпан и е бил страстен любител на самолети, вертолети и всякаква авиационна техника. Това разказаха за БЛИЦ състезатели, които са участвали заедно с него на различни първенства.

„Вальо взе свидетелство за правоспособност за управление на самолет за любител пилот преди да вземе шофьорска книжка. Той и още едно момче от Пловдив, син на пилот, са двамата най-добри състезатели по каране на хеликоптер с радиоуправление”, допълниха още нашите източници.

„Загиналото момче и това от Пловдив винаги бяха на първо или второ място на тези състезания. Беше изключително свястно и коректно момче. Близките и семейството му възлагаха големи надежди за бъдещето на това дете”, коментираха още пред БЛИЦ състезатели.

На последната надпревара с безпилотни самолети край Хисаря Вальо обаче не се е явил и оттогава карловските и пловдивските му приятели не са го виждали. Всички скърбят за лъчезарното момче, а Чирпан е потънал в недоумение и скръб от нелепата загуба.

Както БЛИЦ съобщи, тази сутрин около 10:20 малък частен самолет, в който е бил и 18-годишният младеж, е облетявал стадиона в Оризари преди да започне състезание с дронове. Неочаквано крилото се отцепило от машината и паднало, а самолетът се е разбил в близост до река Марица.

И двамата загинали са млади хора.

Очевдици разказват, че крилото на самолета се е счупило във въздуха.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук