МАМА И ТАТИ ПЛАТИХА! Срещу 20 бона гаранция пуснаха пияната и напушена шофьорка

Родителите й обяснили, че е добро момиче

0
22087

Районният съд в Пловдив пусна срещу парична гаранция от 20 000 лева 20-годишната Габриела Медарова, която беше задържана в Пловдив, след като изпотроши 10 автомобила, шофирайки пияна и напушена.

Пред съда младата жена се разплака и заяви, че не издържа в ареста, предаде „24 часа“.

„Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста“, каза пред съда Медарова.

Съдията по делото – съдия Теофана Спасова, реши 20-годишната да бъде пусната от ареста. Според съдията няма основателно предположение, че Габриела може да се опита да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според съдията танцьорката не е затруднила досъдебното производство. Обвинената не направила и опит да избяга от местопроизшествието, а просто се качила до жилището на своя приятел Пламен Николов в „Оазис-4“. По-късно, придружена от гаджето си, тя се върнала на местопрестъплението. „Не следва да бъде взета най-тежката мярка“, отсече съдийката, отхвърляйки искането на държавното обвинение за постоянното задържане на Медарова.

Прокурорът по делото Таня Гьорчева обясни, че Габриела е обвинена в три престъпления. За тези деяния законът предвижда до 3 години затвор. 

По думите ѝ прокуратурата ще помисли дали да протестира решението пред по-горна инстанция.

Изясни се и версията за извършените от Медарова престъпления. Според защитата 20-годишната танцьорка била глобена 100 лева от работодателя си вечерта преди катастрофата. Тя нямала никакви пари, за да вземе такси и затова се качила на джипа на приятеля си. Обвиняемата била в нервна криза.

Приятелят на младата жена също обяснил пред разследващите, че в нощния клуб, където любимата му танцувала, тя изпила голямо количество водка. След това взела колата му, за да отиде с нея на работа. Прибирайки се, тя разказала пред него, че е предизвикала катастрофа с паркираните коли.

При целия ни разговор от 2 часа и половина тя плака“, заяви адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски.
По думите му нямало значение кога 20-годишната танцьорка е изпушила цигарата с марихуана.

Това не можело да се докаже.

Адвокатът поиска от съда клиентката му да бъде пусната, тъй като тя не била извършила тежко престъпление и не била осъждана преди това. „Защо трябва да бъде травмирана в ареста? Ще спрат ли престъпленията в България с нейното постоянно задържане?“, попита адвокатът.

Защитникът обаче смята, че паричната гаранция от 20 000 лева е прекалено висока и граничела с лишаване от свобода.

Родителите на Медарова са обяснили, че имат парите да платят гаранцията на дъщеря си и ще го направят. По думите им тя е добро дете.

От оценката на щетите по другите коли стана ясно, че нанесените щети от Габриела са за над 40 000 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук