Марешки да си пие хапчетата, призова Каракачанов

0
12866

Веселин Марешки да си пие хапчетата. Това призова вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на международната изложба „Хемус 2018“ в Пловдив, предаде „24 часа“.

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев откри международната изложба „Хемус 2018“ и пожела успех на участниците в изложението. Каракачанов пък изтъкна, че изложбата се случва в златно време за българската отбрана. Той напомни, че преди две седмици правителството гласува двата проекта за модернизация на Българската армия, свързани със закупуването на нов изтребител за българските ВВС, както и с придобиването на нова бронирана техника за Сухопътните войски. Очакванията на министъра на отбраната са до няколко седмици да бъде гласуван и третият проект за военноморските ни сили.

По думите на Каракачанов, Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, а не да се занимава с българската армия.

Каракачанов заяви пред журналисти, че армията и темата за националната сигурност на Република България не са поле за евтин популизъм и призова Марешки да прояви чувство за национална отговорност по тази тема.

Министърът на отбраната посъветва Марешки да не се занимава с това, което не разбира.

Лидерът на „Воля“ да се съсредоточи върху своите хапчета, поиска Каракачанов.

Припомняме, по-рано лидерът на „Воля“ заяви, че купуването на самолети е луксозен и излишен харч, който може да се прави от глупост или от корупция.

Марешки внесе предложение за решение на Народното събрание да има мораториум върху сделките за модернизация на армията. Патриотите негодуват срещу думите на лидерът на „Воля“.

Искрен Веселинов дори изтъкна, че „Воля“ и имала точка за отбрана в предизборната програма. Той нападна, че партията си сменя позициите, убежденията и предизборната програма.

Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук