Марковски се тревожи за психическото състояние на Иванчева (ОБНОВЕНА)

0
17653
Снимка: "Нюз".БГ

„Когато моята клиентка е невинна и седи в затвора, няма как да съм доволен“, обяви адвокат Марин Марковски пред журналисти след края на съдебното заседание, на което отново бе разгледане мярката на задържаната за подкуп бивш кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Тя остава в ареста. Днес едната психиатрична експертиза бе приета от съда, но другата все още не е изготвена и тя ще бъде представена следващия четвъртък. Съдът бе категоричен, че отсега нататък ще разглежда мерките само при напълно събрани медицински експертизи.

Малко преди това Специализираният наказателен съд не даде ход на първото разпоредително заседание по обвинението срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Адвокатът описа здравословното състояние на подзащитната си като ужасно „психиатрично състояние“, което би довело „до психологическа смърт“.

Марковски добави когато тя бъде освободена, то тогава би бил наистина доволен.

Той изтъкна, че доказателствата на прокуратурата са „толкова недостатъчно убедителни“, че чак „треска го тресяла“, че могат да се приемат такива обвинителни актове от досъдебното производство.

На журналистически въпрос има ли достатъчно доказателства на следващото съдебно заседание да бъдат променени мярката им за неотклонение „задържане под стража“, Марковски обясни, че въпросът е „бъдещето тъмно, а той гледаше ясно“.

Адвокат Марин Марковски заяви в заключение, че няма следи от пръстите на Десислава Иванчева по банкнотите. „Има само няколко следи от дланта на ръката й, когато е подписала протокола, пари не се броят нито с длан, нито с мустаци“, подчерта той.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Припомняме, че на 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. „Васил Левски“ в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Действията на органите около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. Излязоха и твърдения на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривкте.

Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде подробности по случая. Тогава той заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала „в житейски смисъл“ и други хора, а за ареста, че всички „светнали като коледна елха“.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров се намират и до този момент в ареста, след като на 20 април спецпрокуратурата поиска постоянен арест.

Иванчева отрича всички обвинения и заявява, че парите са били подхвърлени в автомобила.

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район „Младост“.

Около Иванчева гръмна и друг скандал, след като на 1 август бившата кметица бившата кметица влезе в болница, окована с белезници на ръцете и на краката. Разпространените кадри от конвоирането й също предизвикаха сериозен отзвук в обществото.

ПР на Иванчева Петър Кърджилов днес внесе в президенството отворено писмо, в което иска държавният глава да вземе мерки срещу произвола на прокуратурата и КПКОНПИ и заявява, че тези институции са организирана престъпна група. Кърджилов заявява и че ще информира чужди посланици у нас за ситуацията, в която са поставени Иванчева и Петрова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук