Мая Манолова тропна по масата за Изборния кодекс: Политиците трябва да проявят разум!

0
1712

През 2014 година в Лондон имаше достатъчно секции и в резултат гласуваха 2.5 пъти повече българи, увеличение на гласуващите имаше и в САЩ. Това каза в студиото на Нова телевизия Мая Манолова. Според нея, нашенците в чужбина искат връщането на регламента от последните избори.

„През 2013 година имаше опашки в чужбина на българи, но нещата се промениха през следващата година и това би трябвало да се запази”, уточни омбудсманът на републиката.  Според нея, сега е момент, в който политиците трябва да проявят разум и да запазят добрите неща в правилата за изборите.

„Българите зад граница са патриоти и дадоха пример на хората в България, впечатлена съм. Важна крачка бе направена след срещата с премиера Бойко Борисов и даде надежда, че нещата ще бъдат поправени в правилната посока”, каза още Манолова.

Тя посочи, че създаването на секция в чужбина трябва да става автоматично, ако вече е имало такава на предишни избори. „Не мисля, че Валери Симеонов се отнася коректно към своите работодатели, това са всички български граждани. Не деля българите по членство в политическа партия”, уточни омбудсманът.

Манолова не смята, че проблемът с гласуването на български граждани в Турция не може да се реши с рестрикции, които водят до ограничаване на избирателни права.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук