МВнР алармира: Българите в Украйна спешно да се евакуират!

0
120

От Външното министерство призоват да не се пътува до страната, а нашенците там – да напуснат при първа възможност

Българите да се въздържат от всякакви пътувания до Украйна, предвид усложняващата се обстановка. За това призоваха от Министерството на външните работи /МВнР/.

Петков извънредно събра министрите! Подготвят план при война между Русия и Украйна

От там приканват българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

 

Препоръчваме се още всички наши сънародници, пребиваващи временно или постоянно в Украйна, да се регистрират за услугата „Пътувам за…“ на интернет страницата на Министерството на външните работи на Република България – https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#travel-registration-form.

При нужда от съдействие българските граждани в Украйна могат да се обръщат към Българското посолство в Киев и Генералното консулство в Одеса. Телефоните в тези институции могат да се открият на сайта на МВнР.

Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на мисиите ни в Украйна.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл.

БЛИЦ уточнява, че призивът на МВнР идва непосредствено, след като по-рано днес американският президент Джо Байдън назова деня Х, когато Русия ще нападне Украйна с ракетни удари, другата седмица е.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук