МВР е замесено в трафика на мигранти, това е огромна далавера

0
1381

Депутатът от Реформаторския блок генерал Атанас Атанасов очаква, а и настоява да се разкрият схемите, по които службите в МВР покровителстват тежки корупционни схеми, включително и трафик на мигранти през България. Самият Атанасов е убеден, че такива схеми има.

На практика, според него, нищо не се е случило в сектор Сигурност в последната година на управление на второто правителство на Бойко Борисов. Атанасов разкритикува в студиото на БиТиВи това, че всъщност единственото, което е направено е да се смени главния секретар на МВР и шефа на ДАНС и то с цената на един голям скандал и оставката на един добър министър – Вучков.

На практика реформа няма, посочи депутатът, като допълни и друг пример –Столичната дирекция на полицията вече от години е на последно място по резултати и разкриваемост в страната. Защо ръководството е същото – това,назначено още от Орешарски, попита генерал Атанасов.

По думите му сектор Сигурност и бил даден на концесия още от Сергей Станишев и това е била цената на правителството Орешарски. Още от тогава стои подозрението, че информацията, с която разполага ДАНС, първо минава през сараите.

„Борисов превърна кадровата политика вспецифична кадрова търговия с цел да има управленски комфорт„, посочи Атанасов.

По думите му хората, които работят в системата са напълно демотивирани, защото знаят, че ако си вършат качествено работата, не могат да разчитат на израстване – „Този процес зависи само и единствено от връзки”.

По въпроса за мястото на Реформаторския блок и призива от преди десетина дни от страна на ГЕРБ реформаторите да си изтеглят кадрите от всякакви държавни постове, Атанасов заяви: „Ние нямаме никаква възможност да влияем на кадровата политика”.

По отношение на скандала около кума на Радан Кънев, който управлява „Терем”, депутатът повтори информацията за финансовото състояние на дружеството, което о т3 млн. загуба вече работи на печалба.

Атанасов бе категоричен, че декларацията на ГЕРБ и скандалът около „Терем” са режисирани и това е поредният план за задушаване на опозицията вдясно. Този план, отново по думите на синия депутат, е подреден лично от Борисов.

източник: news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук