Мега скандал! Доктори едва не убиха дете в Петрич?

0
1460

„Цяла седмица детето ми е в петричката болница с диария, с инфекция на чер­вата. Казва се Румен Бори­сов Илиев и се страхувам за живота му.“ Това обяви пред Топ Преса бащата на детето, загрижен за живота му, с по­червенели от недоспиване очи.

Той бе заедно със съпру­гата си, баща си и майка си и в присъствието на вто­рото си детенце – момичен­це. „От шест дена, откакто е в болницата, на детето ми не обръ­щат никакво внимание. Постоянно вдига темпе­ратура – 40 градуса. По­лучи и гърч. Но никой не му обръща внимание. Ние отиваме там и питаме какво е, що е, да дадат направление да го караме или в София, или в Бла­гоевград. Те казват: „Не можем да дадем на­правление!“, уплашено го­вори за здра­вословното състояние на детето си младият му баща от Петрич. Той потърси съ­действието на Топ Преса, за да разкаже за скандалното отношение на петричките медици към едно непълно­летно дете, което се нуждае от лекарски грижи и е на прага на оцеляването си. „Сега така, както ме гледаш, отивам в отделението и да видя какво ще ми кажат!“, не спира да бълва жупел и огън бащата на детенцето, което е в много тежко със­тояние. Според него, лична­та му докторка Е. Янева, не му давала направлението, от което цялото му семей­ство се нуждае, за да може детето да бъде изведено за лечение извън Петрич, на друго място.

Първоначално семейство­то не можа да на­зове точно име­то на док­тор­ката, но с вза­имни уси­лия рода­та му все пак се справи с назоваване на името й. Оказа се, че това е бившият народен пред­ставител от БСП и настоящ председател на съюза на частнопрактикуващите ху­манни лекари в Петрич и джипи Елена Янева.

„Она не ми дава такова на­правление. Вика ми: „Тука ке се оправи детето ти“, не крие възмущението си от непрофесионалното отно­шение на лекарката петри­чкият баща, загрижен наис­тина за здравето на детето си. Това той го каза пред диктофона на Топ Преса с надеждата да му помогнем за изписването на детето от петричката болница и да по­лучи нужното направление за лечение в друга болница в Благоевград.

Защото по думите му: „Тук той не се оправя, а става още по-зле работата! Ние гледа­ме да се ин­тересуваме, да се оправи това дете, да не стане това… Не знам защо не ни дават това на­правление. И се карат с нас. Само ни гонят!“, изплака мъ­ката си пред Топ Преса бащата на момченце­то, което наистина има нужда от лекарска помощ, но с всеки ден то се влошава здравослов­но./ ТОП ПРЕСА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук