МЕГА СКАНДАЛ! Суджукът официално става национален хранителен символ на Родината, киселото мляко вече не е български патент

0
7202

Популярни български марки кисело мляко, кашкавал, лютеница, сирене остават извън европейския регистър. За сметка на това обаче суджукът официално става национален хранителен символ на Родината.

Освен горнооряховският суджук и розовото масло, български ще останат и „Пастърма говежда“, „Филе Елена“, „Луканка Панагюрска“, „Роле Трапезица“ и „Кайсерован врат Тракия“. 

По този повод възмутен евродепутатът Николай Бареков направи коментар в личния си профил във „Фейсбук“

*публикуваме без редакторска намеса 

Не скандал, а гавра с нас! Суджукът официално става национален хранителен символ на Родината! Не киселото мляко, което светът познава като българско от Лондон до Токио, Индонезия и Москва!

По повод 3 март: ГЕРБ и подлогите им от НФСБ, Атака и МВРО са проспали да регистрират според регламента на ЕС традиционни български продукти и сега ги загубихме завинаги: Кисело мляко, кашкавал, сирене, лютеница …

Вече не са български патент според еврозаконодателството. Всеки в Европа може да прави кисело мляко и сирене и да ги кръщава на етикета „български“.

За сметка на киселото мляко и кашкавала ГЕРБ и ПатрЕотите са „спасили“ СУДЖУКА и са го запазили като традиционна българска марка! Не е ли това ирония и подигравка с нас, злочестите им поданици, за каквито ни възприемат? ….

Суджукът явно им сладни повече на дебелаците от киселото млекце и българското сиренце. И явно с това мезе прекарват по-добре отлежалите ракии и уискита в търбусите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук