Менте гадателки са окупирали Ямбол

0
970

Шарлатанките са подготвили нова добра схема за наивниците

Мними врачки и гадателки върлуват в Ямбол! Шарлатанките са подготвили добра схема за наивниците. Те тарашат жилищата на клиентите си, докато уж им развалят магии. Зачестяват оплакванията най-вече от възрастни жители на Ямбол, съобщава БНР.

От полицията предупреждават гражданите да не допускат в дома си непознати и да не им дават пари по никакъв повод.

73-годишна жена е дала 2000 лева, за да й бъде развалена магия. До измамата се стигнало, след като тя срещнала в близост до църквата в центъра на града две жени на около 30 и 50 години от ромски произход. Те се представили за врачки и убедили потърпевшата, че има направена магия й е необходимо да отидат в дома й, за да я развалят.

След като отишли в апартамента й, в продължение на около час “врачките” разсейвали домакинята с различни искания за гарантиране развалянето на магията, докато задигнали 2000 лева. Малко след като си тръгнали възрастната жена установила липсата на парите и потърсила помощ от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Не са рядкост и кражбите направо на улицата, затова от полицията призовава дамите, особено възрастните, да не се доверяват на непознати и да проявяват по-голяма бдителност./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук