Месар, убил 49 жени, продавал месото им на полицаи (СНИМКИ)

0
1687

68-годишният „канадски месар“, който лежи доживот, Робърт Уилям Пиктън, хранил с месо от труповете на жертвите си, които убил в периода 1983 и 2002 г., свинете във фермата си, а също така дори го продавал на полицаи.

Робърт, с прякор Месаря, работел в свинеферма във Ванкувър и по думи на съседите му, живеел мирно и тихо. Но, както се оказало след няколко години, образът на усмихнатия фермер е бил просто маскировка, пише The Sun.

В периода на работата си във фермата между 1983 и 2002 г. той опивал жени от бедния ванкувърски район Ист Сайд с марихуана и алкохол във фермата на брат си Дейвид, а след това ги убивал. Болшинството от жертвите били проститутки и наркоманки, които охотно се съгласявали да се повеселят с Робърт.

Алкохолните вечеринки във фермата на братята Пиктън започнали да предизвикват подозрение у полицията, когато започнали да изчезват жени. През 1997 г. една от жертвите успяла да избяга от маниака, след като го ударила със собствения си нож. Напълно гола и надрусана с наркотици, девойката озбялага от свинефермата и се добрала до полицията, но тогава никой не й повярвал.

Робърт успял да убеди полицията, че девойката го нападнала, когато пътувал с колата си завкъщи. Полицаите били подведени от веселия характер на фермера, а също така привлечени от възможността да купуват от него фермерско месо с голяма отстъпка.

Истината лъснала, когато при претърсване в един от хамбарите на Робърт, открили нелегално оръжие, а също така и вещи на изчезналите жени. След ареста си Робърт разказал на съкилийник, че е убил 49 жени.

„Сам си изкопах гроба заради своята нерешителност,“ казал той.

При разследването станало ясно, че убийствата ставали тайно от брата на Робърт. Той бил арестуван през февруари 2002 г. по обвинения за 20 убийства, но бил признат за виновен за шест от тях. През декември 2007 г. Пиктън бил осъден на 25 години лишаване от свобода – максималното наказание в Канада.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук