Местан обсаждал американското посолство в София!

0
638

Изгоненият лидер на ДПС Лютви Местан е правил опити да разговаря с изпълняващия длъжността посланик на САЩ в София Родерик Мур, за да търси подкрепа за създаването на партията, която замисля. Това научи БЛИЦ от отлично информирани източници.Местан е осъществил среща с представители на американското посолство, но не е бил приет на територията му, съобщиха източниците на БЛИЦ. На нея той се е опитвал да ги убеди, че новата политическа структура няма да бъде проислямистка. Висшите дипломати от партньорската държава на България в НАТО обаче не са дали подкрепа за намеренията му да направи партия.

Освен посещението на Местан в Турция, както БЛИЦ вече съобщи, това е и още една от причините изгоненият лидер на ДПС да отлага няколкократно пресконференцията си, която би трябвало да се проведе днес по обед.

Междувременно стана ясно, че външният министър Даниел Митов, който се смята за един от доверените хора на САЩ в правителството, категорично отхвърля действията не само на Местан, но и на турския посланик Гьокче в скандала с изгонения лидер на ДПС. Дистанцираност към действията на Местан демонстрира тази сутрин и лидерът на НПСД Корман Исмаилов, който се отцепи от ДСП още през миналия мандат заедно с Касил Дал.

Така Местан и депутатите, които го последваха в скандалните опити да приобщят ДПС към намеренията на турското правителство остават в пълна изолация и новата им политическа структура едва ли ще намери привърженици. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук