Мика Зайкова побесня: Не знаят на кой свят са! Ядем яйца „Фаберже“ и пием златна вода

0
574

При млечните продукти положението е страшно, това не ви ли намирисва на картелно споразумение, ядоса се тя

Коалицията между „Демократична България“ (ДБ) и „Продължаваме промяната“ (ПП) е грешка. Такова мнение изрази финансовият експерт Мика Зайкова в сутрешния блок на БНТ.

„ДБ е формация с традиции и принципи, а другите не знаят на кой свят ходят, но пък искат да управляват„, каза още тя.

Според нея ПП ще е причината, заради която коалицията не би била в управление с ГЕРБ, въпреки желанието на Бойко Борисов за кабинет.

Зайкова коментира дали ще е в листите на „Има такъв народ“ (ИТН) на предстоящия парламентарен вот на 2 април. По думите й вече е късно за това.

„Имам предложения, ще помагам с каквото мога. Но, честно казано, искам да бъда само експерт. Нека младите да се заемат. Но ще видим“, допълни Зайкова.

Според нея редовен кабинет ще има през есента, защото никой няма да отстъпи.

При млечните продукти положението е страшно. Производителят продава литър мляко за малко над 1 лева, а в магазините е над 3, 50 лева. При веригите разлика е стотинки. Това не ви ли намирисва на картелно споразумение„, заяви финансовият експерт Мика Зайкова по повод лудостта с цените у нас.

Според нея таванът на цените не е пазарен механизъм.

„С минимална заплата не можеш да платиш 40% от разходите си. Най-голям дял там е храната, водата и горивата“, поясни тя и добави, че имало спекула навсякъде.

Храним се с „Фаберже“. Не може едно яйце при производителя да бъде 30 стотинки, макар че храни кокошки и да го продаваш за над 1 лев. Кашкавалът излиза между 12 и 13 лева от производителя, а се продава за 37 лева. Няма база за сравнение“,  заяви финансистът.

Тя заяви, че цената на водата е скочила с 40 % и попита дали не е златна. Поскъпване има при транспорта, лекарствата и за основните услуги.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук